Márkus István, Author at Hetedhéthatár
Szerzői archívum

Márkus István

Márkus István írásai: 8

PEN 2016 április 28-30

Itt van, eljött, megint elkezdődött a pécsi fiatalok legnagyobb „felsőoktatási kulturális és zenei programsorozata” a PEN! Ennek a fesztiválnak a története az 1990-es évekre vezethető vissza, kisebb kihagyások után 2006-ban kezdődött az új időszámítása.

A Pécsi Egyetemi Napokról jelentjük

Véget ért az április és véget értek a hétköznapok. Hosszú hétvégét megnyitni vajmi jobban lehet, mint elindítani egy háromnapos fesztivált. A jól sikerült nulladik napi ÁKOS koncert után csütörtök délután kinyitotta kapuit a 2015-ös év PEN-je a Zsolnay Negyedben. Öt-hat óra felé már szállingóztak be az emberek, hiszen a nagyszínpadon az Anna & the Barbies zenekar hangolt. De mielőtt a koncerteké lett volna a főszerep, megérkeztek a diákrektor választáson induló jelöltek és a kampányukat segítő hallgatók hada. Egy-kettőre élettel telt meg a Negyed.

IGAZÁN ütős turnékezdés, és PEN nyitó Pécsen

ÁKOS és zenekara VÉGRE két év után ismét Pécsen lépett fel és szerda este a PEN nulladik napján rajongóikkal együtt kiabálták bele a Zsolnay Negyed éjszakájába, hogy INDULJON A BANZÁJ! Nem csalódott, aki kilátogatott erre a techno-rock koncertre, mellyel elindult ÁKOS 2015-ös turnéja. A vájt fülűek érzékelhették, hogy mióta Hauber Zsolt ismét Ákos mögött áll a színpadon, a hamisítatlan Bonanza Banzai-os techno dallamok visszatértek a jól ismert dalokhoz és a fiatalok és a „korosabb fiatalok” elégedetten csettinthettek, hogy van még kurázsi ebben a zenekarban.

Pécs legkisebb utcájában volt a vasárnap legnagyobb bulija!

A Zsolnay Kulturális Negyed Kézműves Boltok utcájának üzletei április 26-án vasárnap délelőtt 10 órától utcai kavalkádra hívta a Pécsieket és gazdag programokkal várt minden városba látogató turistát. A „Legnagyobb buli a Legkisebb utcában” címet viselő programba minden üzlet a Zsolnay Negyedben bekapcsolódott és sok-sok kedvezménnyel, ingyenes programokkal, meghosszabbított nyitva tartással várt minden érdeklődőt.

Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok, 2-3. nap

Az időjárás péntek délelőttre borongóssá vált, de nem riasztotta vissza a családokat, hogy kapunyitástól délutánig kilátogassanak a Negyedbe, ahol ismét sok kreatív játék, kézműves foglalkozás várt mindenkit. A szervezők alapelve az volt, hogy borongós idő ide, szemerkélő eső oda semmilyen program sem maradhat el. Ebből kiindulva minden meghirdetett programot zárt helyszínre tettek, hogy ha jön az eső, akkor se zavarja az időjárás a foglalkozásokon résztvevőket.

Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok 2014. május 1-3.

Pécsen minden évben május 1-jén számos helyen lehet ünnepelni. Lehet Uránvárosi-, Kertvárosi-, Belvárosi-, Balokányi-, sőt Retro Majálison részt venni. Aki idén a harmadik éve megrendezendő Zsolnay Fesztivál majálisát választotta, az nemcsak egy háromnapos dzsemboriban vehet részt, hanem belekóstolhat a PTE hagyományosan jó Egyetemi Napok kavalkádjába is. Ugyanis idén gondoltak egyet a szervezők és két fesztivált összevonva, egymást erősítve három napra több száz programot varázsoltak a csodálatos Zsolnay Kulturális Negyedbe.

A PEAC-Pécs Kupagyőzelmet ünnepel és készül a bajnoki középszakasz két utolsó meccsére

A PEAC-PÉCS Női kosárlabda csapat az új lebonyolítási rendszerben megrendezett Női Magyar Kupában egészen a döntőig menetelt Székesfehérváron, ahol ellenfelüket, az Euroligás Sopront óriási taktikai csatában kényszerítették térdre, így megszerezték a PEAC-PÉCS első aranyérmét! Ennek örömére ünnepélyes zászlóavató ceremóniát rendeznek a szombati Győr elleni mérkőzés előtt, illetve több programmal is készülnek a támogatóikkal együtt a kilátogató szurkolók részére.

Pezseg a kosárlabdaélet Baranyában

A téli pihenő lejárt a magyar női kosárlabda csapatoknak. A pécsi székhelyű PEAC-Pécsnél, és a Komlón játszó PINKK-Pécsi 424-nél is gőzerővel dolgoznak, hogy a tavaszi szezon mérkőzéseire legjobb tudásuk szerint készüljenek fel a csapatok. Fogalmazhatnánk úgy is, volt itt Baranyában jövés-menés. Érkezők egyik oldalon, távozók és új igazolások másik oldalon.Archívum

Hozzászólások

DISQUS