Kalapács alatt a Faludy-hagyaték • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Kalapács alatt a Faludy-hagyaték

Árverést rendeznek Faludy György személyes tárgyaiból, verseinek kézirataiból, kitüntetéseiből, fotóiból november 5-én Budapesten. Az eladott tételekből befolyó összeget arra kívánja fordítania a hagyaték kezelője és örököse, Faludy Fanny, hogy megteremtse anyagi fedezetét egy olyan méltó helyszínnek, ahol bemutatható, kutatható lesz Faludy fantasztikus szellemi öröksége. A hagyaték egy részének árverésre bocsátásával egy rendkívül izgalmas, válogatott anyaghoz juthatnak a gyűjtők, rajongók.

Faludy_GyorgyAz aukció 2015. november 5-én, csütörtökön 18.00-kor kezdődik. A személyes részvétel előzetes regisztrációhoz és 5.000 forint támogatáshoz kötött, amelyből az árverés végén a Mester tiszteletére az aukciósház munkatársai pezsgős fogadást rendeznek, kedvenc török- és zsidó falatkákkal, édességekkel, valamint – ahogy Fanny Asszony fogalmazott – „üdítő és bódító italokkal” kínálják a Nagyérdeműt. Előzetes regisztráció: recepcio@pinterantik.hu (a szervezők kérik, hogy ne gmailes címet használjanak).

Az árverésen többek között szerepelnek: kiadatlan erotikus és más témájú versek kéziratai, jegyzetfüzetek, Faludy-kötetek szerzői példányai autográf javításokkal, bejegyzésekkel, levelek, személyes tárgyak, állami kitüntetések, fotók, dedikált képzőművészeti alkotások.

Az árverés Faludy Fanny által közzétett katalógusa megtekinthető ide kattintva.

A tételek (113db) személyesen a Pintér Galériában tekinthetők meg és kérhetők ki november 2-ától (Budapest, Falk Miksa utca 10.) Aukciós kiállítás személyes vezetéssel: november 2-a (hétfő) és 5-e (csütörtök) között 14-től 18 óráig, ahol is vagy Faludy Fanny, vagy egy irodalomtörténész segítségét kérhetik a tételek alapos megtekintésére, megismerésére, személyes történetek kikérdezésére. A tételek megvásárlása nem jelenti a szerzői jogok, előadási jogok és kiadási jogok átruházódását!

Az árverést követő fogadáson a Ház és Fanny Asszony vendégeiként a hazai irodalmi-, közéleti- és képzőművészeti élet számos neves képviselője is jelen lesz, akiket személyesen lehet kérdezni a Mesterrel kapcsolatos emlékeikről, történeteikről!


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS