Cadence & Jazzation • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Cadence & Jazzation

Kanada elsőszámú vokálcsapata és Magyarország egyik első számú jazz a cappella együttese lép fel a pécsi Kodály Központban 2016. november 3-án 19.00 órai kezdettel.

 

Cadence

cadenceA rivaldafény kigyúl, a tömeg elcsendesedik, és felcsendül négy pompás hang, hogy harmóniájuk betöltse a koncerttermet. A kibontakozó dallamok egyszerre ismerősek és újszerűek. Egy klasszikus Joni Mitchell vagy Louis Prima dal hangzik el. Lehet, hogy egy régi bebop standard a következő, de elképzelhető, hogy a nyolcvanas évek valamely slágerének merész feldolgozása. Csakhogy olyan feldolgozások ezek, amelyhez foghatót még soha nem hallottunk; a négy énekhang a teljes zenekari hangzás sokrétűségét képes visszaadni.

Ez a Cadence, Kanada legjobb énekegyüttese. A torontói székhelyű acappella együttest már közel 20 éve nyűgözi le a közönséget Kanadában és szerte a világon. Akár jazzklubban, akár koncertteremben lépnek fel, zenei fesztiválon, oktatási rendezvényen vagy vállalati összejövetelen, a Cadence tagjaiból áradó energia és dalaik lendületes előadása rabul ejti a hallgatóságot.

Az együttes négy nagy sikerű stúdió-albuma, a Cool Yule (2011), a Speak Easy (2010), a Twenty for One (2005), és a Frost Free (2000) számos díjat vagy jelölést kapott: hármat a JUNO Awardstól, tizet a CARA-tól, a híres kortárs acappella díj bizottságától.

A Cadence élő műsorai mindig hatalmas sikert aratnak. Az előadásaikat a komplex harmóniák, a különleges feldolgozások, az mesteri énektudás, és a szívből jövő szórakoztatás megbabonázó elegye jellemzi. A színpadi show és a közönség bevonása akárcsak az énekesek lenyűgöző zeni géniuszának megcsillantása elengedhetetlen kelléke a Cadence koncerteknek. Ha nem hallanánk a saját fülünkkel, hogy ezek a fiúk mire képesek, el sem hinnénk.

Valamennyiük mögött sok éves képzés és előadói tapasztalat áll, s így képesek arra, hogy minden korosztály számára feledhetetlen zenei élményt nyújtsanak.

A Cadence tagjai:
David Lane – bariton és basszus
Ross Lynde – tenor
Lucas Marchand – tenor
Kurt Sampson – basszus, vokális-ütőhangszerek

 

Jazzation

jazzationA tízéves énekegyüttes Magyarország első számú jazz-acappella együttese, öt nemzetközi díjjal, külföldi és hazai koncertekkel, kurzusokkal, folyamatosan bővülő repertoárral.

A 2005-ben alakult formáció az acappella műfajának professzionális művelésén túl minél szélesebb körű népszerűsítését érzi küldetésének itthon és külföldön egyaránt, ezért indította útjára 2013 májusában Duplicappella! sorozatát, melynek keretében közösen koncertezik hazai és külföldi együttesekkel. A Jazzation 2015 őszén Tajvanon ismerkedett meg a kanadai Cadence-szel, ahol egyidőben turnézott a két együttes; most pedig izgalommal várják, hogy ismét együtt álljanak a Kodály Központ színpadán.

A Jazzation a hazai acappella élet meghatározó alakja, tagjainak változatos zenei múltja teszi teljessé a jelen harmóniáját. Kompozícióik sokszínűsége és megragadó előadásmódjuk magával ragadja a közönséget, akik így együtt utaznak, harmóniában virtuóz jazzben, vokális világzenében, improvizáció szárnyain.

A Jazzation tagjai:
Várallyay Katus
Bolyki Sára
Kanizsa Georgina
Fábián Attila
Homor Máté

Jegyárak: 3000 Ft, 2500 Ft, 1500 Ft. Az online jegyvásárlás mellett jegyek válthatók személyesen is: Zsolnay Negyed Infopontok, Kodály Központ jegypénztár, Művészetek és Irodalom Háza, Cella Septichora Látogatóközpont, Partyzoo Jegyiroda. Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS