Karácsony és Újév között Winter Classic jégkorong a Városligeti Műjégpályán • Hetedhéthatár

Sport

Karácsony és Újév között Winter Classic jégkorong a Városligeti Műjégpályán

Jövőre 90 éves lesz a magyar jégkorong bölcsője, a Városligeti Műjégpálya, ahova 2013 után idén decemberben ismét visszatér a Winter Classic.

A jégkorong szabadtéri ünnepén karácsony és szilveszter között két EBEL és két MOL Liga mérkőzést láthatnak a nézők az illusztris környezetben. December 28-án a Salzburg ellen a Fehérvárnak szoríthatnak a kilátogatók az EBEL-ben, majd 29-én délután az UTE és a Csíkszereda csap össze, este pedig MOL Liga tavalyi két döntőse a MAC és a DVTK játszik. A program 30-án a Fehérvár-Klagenfurt EBEL mérkőzéssel zárul.

„Fantasztikus MOL Liga mérkőzésekre van kilátás, hiszen a Csíkszereda nem áll a legjobban a tabellán, és most az UTE ellen bizonyíthat, a listavezető DVTK pedig a negyedik helyen álló MAC Budapesttel csap össze” – jelezte Szőke Álmos, a MOL Liga elnöke. „A családok számára is izgalmas lehet, a délután 16 órai kezdés is mindenképpen családbarát, reméljük, minél többen látogatnak majd ki” – tette hozzá.

A mérkőzéseken egyébként külön szektort különítenek el a családok, fiatalok számára. Az UTE – SC Csíkszereda mérkőzésre a megvásárolható jegyek mellett a Magyar Jégkorong Szövetség várja olyan utánpótlás csapatok és akár iskolai osztályok jelentkezését, amelyek szívesen megnéznék a találkozót. Ők az info@icehockey címen kérhetnek ingyenes belépőket.

A négy mérkőzés mellett olyan programok is lesznek, amelyekre nem kell majd jegyet váltani – ilyen lesz például a Magyarország-Szlovákia női válogatott összecsapás is. Show-hangulatra és elő-szilveszteri szórakozásra számíthatnak az érdeklődők.

„Büszkék lehetünk rá, hogy ilyen jégpályánk van, és innen indult a hazai jeges élet, így a hoki is” – mondta dr. Kolbenheyer Zsuzsanna, a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség elnökségi tagja. A sportvezető részletesen beszélt a többi mérkőzésről is. „Szerdán délelőtt 11:45-től U8-as torna lesz, majd 18:00-kor U20-as Vasas-Fehérvár mérkőzést láthatnak az érdeklődők. Csütörtökön 11:45-től U10-as torna kerül megrendezésre, pénteken reggel 9-től U14-es UTE-FTC mérkőzés, 12:30-tól pedig női U15-ös Magyarország-Szlovákia mérkőzés.”

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a 2014-es vízilabda Európa-bajnokság és a korábbi londoni olimpia után ismét lesz szurkolói villamos. „Ez a mi cégünk ötlete volt eredetileg, most pedig a Magyar Jégkorong Szövetséggel közösen is indítunk egy ilyen villamost” – mondta el Veréb Evelin, a Teamforce Kft projektigazgatója.

A Városligeti Műjégpálya január 7-én otthont ad a Magyar Jégkorong Szövetség egy másik eseményének is: a Tavi Hoki elnevezésű, amatőr, 3 a 3 elleni tornára olyan 4-6 fős csapatok jelentkezését várja a szövetség, amelynek egyik tagja sem volt soha az MJSZ rendszerében igazolt játékos. A kezdeményezés ötletgazdája az EBEL, a torna győztesét pedig meghívják az Ausztriában megrendezésre kerülő döntőre. A nevezési határidő: december 20. Részletek a jegkorongszovetseg.hu oldalon.

 

A Karácsonyi Hoki-buli – Winter Classic a Városligetben programja

december 28. szerda 11:45 – 14:45 szupermini torna (U8) 16:00 – 18:30 Vasas-Continental – Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia (U20) kiürítés 20:00 – 22:30 Fehérvár AV19 – Red Bull Salzburg (EBEL)

december 29. csütörtök 11:45 – 14:45 mini torna (U10) kiürítés 16:00 – 18:30 UTE – SC Csíkszereda (MOL Liga) kiürítés 20:00 – 22:30 MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék (MOL Liga)

december 30. péntek 9:00 – 11:30 UTE – Ferencvárosi TC (U14) 12:30 – 15:00 Magyarország – Szlovákia (U15 női válogatott) 16:00 – 18:30 Magyarország – Szlovákia (U25 válogatott) kiürítés 20:00 – 22:30 Fehérvár AV19 – Klagenfurt (EBEL)

Mentés


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS