Ördögkatlan - 2019-ben tizenkettedszer! • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Ördögkatlan – 2019-ben tizenkettedszer!

Lesz tizenkettedik. Sokan kérdezgették, végülis joggal: lesz-e még. Nem törvényszerű a folytatás. Vagy talán mégis. Elkezdtük valaha a magunk kedvére, ám az idő felmutatta, hogy nemcsak magunknak, de sok embernek okozunk vele örömöt, ez már felelősség is. Folytatni kell. Szokták mondani, „The show must go on!” – mi inkább azt mondjuk: „Mulatságnak lennie kell!”. Mert jó a legjobb produkciókat látni-hallani, felfedezni azokat a műfajokat, amikkel évközben nem találkozunk, de talán még jobb sok jó emberrel együtt múlatni az időt. Tudni azt, hogy ez az öt nap, most majd a 12. Ördögkatlan öt napja a minőség ünnepe lesz. A kultúra minősége és az ember minősége. Találkozunk majd azokkal, akik erre az öt napra jönnek haza, és találkozunk azokkal is, akikkel nap mint nap együtt vagyunk, de az arctalan hétköznapokban nem vesszük észre egymást. Ám itt, a Katlanban 2019 nyarán mindannyian arcot kapunk. Összeér a tekintetünk, és a másik tekintetében meglátjuk önmagunkat is.

Fenti bevezető a két lelkes főszervezőtől, Kiss Mónikától és Bérczes Lászlótól származik. S igen, most már biztos, hogy a Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd, Kisharsány, a Vylyan Terasz és a Mokos Pince által kijelölt térség 2019-ben is otthont ad a különleges hangulatú Ördögkatlan Fesztiválnak, július 30. és augusztus 3. között. A bérletet november 15-től meg lehet venni a fesztiválra!

 

 

A Törőcsik Maritól kölcsönzött mottó jegyében a Villányi-hegység körül összegyűlnek a „nem normális” emberek, mindazok, akik nagyonis normálisak, csak éppen „korszerűtlen” módon a nyitottságot, kíváncsiságot, személyességet és a magas minőséget képviselik, és akiknek értékrendjében előbbre van az emberség és a szeretet, mint a haszon. A katlanozók már tudják, mire számíthatnak: igényes színházi és táncelőadásokra, koncertekre minden műfajból a könnyűzenétől a jazzen, világzenén, népzenén át a komolyzenéig, családi és irodalmi programokra, filmvetítésekre, civil kezdeményezések, esélyegyenlőségi programok bemutatására, kiállításokra és kézműves vásárokra. Mindezt a csodaszép Villányi-hegység körül, békében, nyugalomban öt napon át. 2019-ben tizenkettedik alkalommal, július 30. és augusztus 3. között is forr majd a katlan.

A bérlethez a leggyorsabb és legegyszerűbb hozzájutni az interneten, a TIXA jegyportálon keresztül.

Kedvcsinálónak pedig a fesztiválon tudósítóként és alkalmanként programgazdaként, önkéntesként, fellépőként rendszeresen jelenlévő szerzőink, Bandi Szabolcs, Gyenese Andrea, Komlós Attila, Márkus István, Prim Péter, Szabó Márk József nevében is őszinte szívvel ajánljuk a korábbi Ördögkatlan Fesztiválokról készült írásainkat, beszámolóinkat, amelyeket ide kattintva lehet elérni.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS