Hetedhéthatár | A nukleáris medicina fejlődésének legfontosabb húzóereje a PET/CT diagnosztika fejlődése

Napi aktuál

A nukleáris medicina fejlődésének legfontosabb húzóereje a PET/CT diagnosztika fejlődése

Nagy érdeklődés előzte meg az IME XIV. Képalkotó Diagnosztikai Továbbképzés Konferenciát 2019 március 21-én Budapesten amelyen a következő szekciókban. Egészségpolitika és minőségbiztosítás a radiológiában, Diagnosztika, Terápia, Onkoradiológia, Nukleáris medicina, K+F. 21 előadás hangzott el az ebédet leszámítva hét és félórás időtartamban.

A  Nukleáris medicina szekcióban Prof. Dr. Szilvási István, az ESZK alelnöke, a Nukleáris Medicina Tagozatának vezetője a jövő távlatait és tennivalóit elemezve elmondta: a nukleáris medicina fejlődésének legfontosabb húzóereje nyilvánvalóan a PET/CT diagnosztika fejlődése. Ehhez a betegségekben zajló molekuláris folyamatok jobb megismerése, az azokban specifikusan résztvevő molekulákhoz specifikusan kötődő radiofarmakonok előállítása szükséges. Ez a PET jövője, a molekuláris medicina. További tennivalóként jelölte meg a megfelelő számú és képzettségű szakdolgozó és szakorvos képzését, tananyaguk modernizálását. A nukleáris medicina és radiológia együttműködésének erősítését, továbbá a multidiszciplináris nukleáris medicinában elegendő számú rádióvegyész, fizikus biztosítását.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “A nukleáris medicina fejlődésének legfontosabb húzóereje a PET/CT diagnosztika fejlődése”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés