Szarvas István | Samuel Leach: A siker képlete

Emberi tényező

Samuel Leach: A siker képlete

Hogyan legyél nyerő az életben a személyes algoritmusod alkalmazásával?

Bontakoztasd ki képességeidet, és légy te magad a pénzügyeid irányítója! – biztatja az olvasót Samuel Leach, az ismert pénzügyi véleményvezér. Miközben feltérképezi a meggazdagodás 21. századi formáit, megtudhatjuk tőle, miként állíthatjuk gondolatainkat és érzelmeinket a céljaink szolgálatába. Saját példáján keresztül megmutatja azt is, hogyan lehet megszeretni a munkát, és kifejleszteni magunkban a tartós sikerhez vezető türelmet. A személyes pénzügyek törvényszerűségeinek és működési mechanizmusainak ismertetésével pedig hozzájárul a pénzügyi tudatosság növeléséhez is.

Formabontó kötetében a szerző rávezet minket arra, hogyan értelmezzük és milyen szempontok alapján tanulmányozzuk saját költési szokásainkat, és miként dolgozhatunk ki olyan új viselkedési modelleket, amelyekkel valódi változásokat érhetünk el. Azokat a mintákat mutatja be, amelyeket nagyszerű emberek életének tanulmányozásából nyert, majd a saját tapasztalataihoz igazított. Az így kapott szabályokat alkalmazza mindenre, amit csinál.

A Leach-elmélet lényege: 1.) válassz ki öt embert, akik inspirálnak, akikre szívesen hasonlítanál!Legalább kettő legyen közöttük, aki olyan területen dolgozik, amelyet te is csinálsz vagy szeretnél csinálni. 2.) Gyűjtsd össze a jellemző tulajdonságaikat! 3.) Hasonlítsd össze jellemvonásaikat, keress hasonlóságokat bennük! 4.) Ezeket a jellemvonásokat tettek és szokások formájában alkalmazta saját életedben! Ezeket a szemléletmódokat, viselkedéseket és tevékenységeket kőbe kell vésni, mérhetővé és kézzelfoghatóvá kell tenni, máskülönben csak az idődet pazaroltad a feladattal.

Ha meg akarod változtatni az életed, fel kell készülnöd arra, hogy először magadat kell megváltoztatnod – hangsúlyozza Samuel Leach.

Bárki lehet sikeres­ – állítja a könyv konklúziója. Csak képzeld el, ki szeretnél lenni, mit szeretsz csinálni, miben vagy ügyes és milyen emberek hatnak rád ösztönzőleg. Tanulj meg mindent a dologról, keresd meg a lehetőséget, ahol gyakorolhatsz, és hozd ki magadból a lehető legtöbbet! A struktúra adott, az eredményt meghatározó változó mértéke pedig attól függ, mennyi erőfeszítést és elköteleződést tudsz belefektetni. Ez a siker képlete.

Samuel Leach korunk egyik leginnovatívabb, globálisan elismert pénzügyi véleményvezére. Olyan kereskedő, aki jelenleg azon munkálkodik, hogy a Samuel and Co. Trading Company nevű cégén keresztül másokat is bevezessen a befektetési kereskedelem világába.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Samuel Leach: A siker képlete”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés