Június végén lesz a magyar mozgókép új ünnepe • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Június végén lesz a magyar mozgókép új ünnepe

Június 23-26. között Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi várja a filmbarátokat

 

Új névvel, új helyszíneken, új időpontban, megújult külsővel és premierekkel rendezik meg a hazai filmek seregszemléjét. A csodálatos Veszprém-Balaton lesz új Magyar Mozgókép Fesztivál a vízparti szezon elején, 2021. június 23-26. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban.

A Nemzeti Filmintézet a Veszprém-Balaton2023 – Európa Kulturális Fővárosa program szervezőivel közösen újragondolta a magyar film ünnepét. A korábban Magyar Filmszemle, Magyar Filmhét majd Magyar Mozgókép Szemle néven tartott hazai filmes seregszemle a tavaly nagy sikerrel megrendezett Veszprém-Balaton Filmpiknik nyári, felszabadult, vízparti életérzésével ötvözve a jövőben a magyar filmes-televíziós szakma és a közönség népszerű találkozó helye kíván lenni.

A Magyar Mozgókép Fesztivál szabadtéri vetítésekkel, a legújabb magyar filmek premierjével, nemzetközi fesztiváldíjasokkal, sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyermek- és ifjúsági programokkal, felújított klasszikusokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal várja a filmek és alkotóik iránt érdeklődőket. Az esemény záróakkordjaként június 26-án adják át a Magyar Mozgókép Díjakat.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS