Musicales, tabudöntős évadkezdés a Pécsi Harmadik Színházban • Hetedhéthatár

Színház

Musicales, tabudöntős évadkezdés a Pécsi Harmadik Színházban

A Pécsi Harmadik Színház is – akárcsak az előadó-művészet többi képviselője – szokatlanul nehéz időszakot élt meg az elmúlt másfél esztendőben. A teátrum előző szezonja a vírushelyzet miatt kényszerűen félbeszakadt, 101 előadásuk maradt el, és sem a határon túli turnéjuk, sem az általuk Pécsre hívott aradi produkció vendégjátéka nem valósulhatott meg.

Az Ájlávjú egyik jelenete (fotó: Komlós Attila)

Most a zökkenőmentes évadkezdésben reménykednek, s abban, hogy sikeres új bemutatóikkal, jelentős szériát megért előadásaik repertoáron tartásával és remek vendégprodukciók műsorra tűzésével várhatják a közönséget szeptembertől – a minőség és műfaji változatosság jegyében. Hisz magyar és világirodalmi klasszikus művek mellett idei kínálatukban kortárs ír dráma és mai off-Broadway musical is helyet kapott.

E sokszínűségben vezérelvük továbbra is az értékközpontúság, s az, hogy a darabok által megrajzolják az emberi kapcsolatok ezernyi árnyalatát, bepillantást engedjenek a lélek útvesztőibe, így különleges vagy mindennapi sorsok felmutatásán keresztül jobban megismerjük a világot, amelyben élünk, s ezzel együtt önmagunkat is.

Szeptemberben két alkalommal (13-án és 20-án) játsszák a júniusban nagy sikerrel bemutatott Ájlávjú című zenés előadást, amely Götz Attila első nagyszínházi rendezése. A világ megannyi színpadát meghódító off-Broadway musical Bókai Zoltán vezetésével élőzenei kísérettel szólal meg, s a darab mintegy 60 szerepét négy színész: Stubendek Katalin, Kusnyér Anna, P. Petőcz András és Götz Attila kelti életre.

Az Apád előtt ne vetkőzz című előadás részlete (fotó: Takács Attila)

A Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat szervezésében szeptember 14-19. között zajló PécsLIT Fesztivál keretében 16-án este 7 órakor adunk otthont az Apád előtt ne vetkőzz című Orlai-produkciónak, amely Péterfy-Novák Éva azonos című sikerregényéből született, Tasnádi István rendezésében. A családon belüli abúzus érzékeny témáját körüljáró, 18 éven felülieknek szánt előadásban Péterfy Bori és Pataki Ferenc játszik.

A Pécsi Harmadik Színház évadkezdő műsorkínálatából a gyermekeknek szánt program sem hiányozhat; nekik szól legújabb, Tamás Éva Játéktárával közösen létrehozott, A sapikás gazdi című előadás. Kitűnő vasárnap délelőtti elfoglaltságot ígér gyermekeknek és szüleiknek szeptember 19-én a közös játékra invitáló családi program.

A bérletárusítás is folytatódik, az érdeklődők szeptember 30-ig vásárolhatják meg a 4 előadás (Ájlávjú, Kurázsi mama és gyermekei, Eleven éjszaka, Nem élhetek muzsikaszó nélkül) megtekintésére jogosító, és más előadásokra (Adáshiba, A szent család, Oszlopos Simeon) kedvezményes jegyvásárlást biztosító bérleteket.

Print Friendly, PDF & Email

HozzászólásokArchívum

Hozzászólások

DISQUS