Kérdeztem - Válaszoltak V. és Őszintén az interjúkészítésről - Szarvas István új könyvei • Hetedhéthatár

Asztaltársaság

Kérdeztem – Válaszoltak V. és Őszintén az interjúkészítésről – Szarvas István új könyvei

A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Informatikai Központ konferenciatermében 2021. szeptember 16-án Szarvas István újságíró-író Kérdeztem – Válaszoltak V. és az Őszintén az interjú készítésről címen kiadott köteteteknek bemutatására került sor.

A jelenlévő szépszámú érdeklődő között üdvözölhettük Holl Andrást, az MTA Könyvtár informatikai főigazgatóhelyettesét és Moritz Lászlót a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaság alelnökét, akik köszöntőt mondtak. Komlós Attila, a Hetedhéthatár Magazin főszerkesztőjének köszöntőjét Horváth Gábor Miklós újságíró előadóművész olvasta fel.

A könyvekről Szarvas Istvánnal Temesi László újságíró-író beszélgetett.

Bodza Klára Eötvös József és Martin György-díjas népdalénekes, énektanár Szarvas István korábbi köteteinek bemutatójához hasonlóan szereplésével most is nagy hatással volt a jelenlévőkre gyönyörű népdaléneklésével. Életszerűvé tette a könyvbemutatót a technikai újszerűség, a digitalizáció révén az interjúalanyok képernyőről való megszólaltatása. A technika azonban nem merevítette el a kérdező-válaszoló viszonyát. Megmaradt Szarvas István stílusának jellegzetessége, a közvetlenség, az interjúalanyok egyénisége. A két kötet bemutatásával nem oszlott el a társaság. Még jó ideig együtt maradtak az ismerősök, szolid fogadáson tovább folyt a diskurzus.

Tudom, nem szóltam a két kötetről bővebben, pedig nem lenne lényegtelen… gazdag képanyag, portrék, Moritz Lívia festőművész festményei társulnak Szarvas István interjúihoz. Kézbe kell venni, olvasgatni a szövegeket, mert többjük nemcsak tényeket, hanem jellemrajzot is tartalmaz.

(Fotók: Egressy Rita)

 

Temesi László (balra) és Szarvas István (jobbra) a könyvbemutató beszélgetésen

Bodza Klára énekel

A bemutatásra került könyvek


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS