Mario és a varázsló Dunaújvárosban • Hetedhéthatár

Színház

Mario és a varázsló Dunaújvárosban

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza november 12-én mutatja be Thomas Mann művének adaptációját. Sárközi György fordítását felhasználva a szövegkönyvet Balassa Eszter és Csadi Zoltán írta.

Jelenet az előadásból

Torre di Venere csendes üdülővároska, ahol két szezon van: amikor a környékbeliek nyaralnak itt, és amikor a külföldiek. De mi történik akkor, ha egy külföldi család a nekik kijelölt szezon előtt érkezik az üdülőbe? És mi történik akkor, ha a kisváros csendjét még egy illuzionista feltűnése is megtöri? Thomas Mann 1929-es művében nemcsak a különös szemfényvesztő, Cipolla alakja és hátborzongató mutatványai állnak a középpontban, hanem egy fanatizálódó közösség is. Az elbeszélés új színpadi adaptációjában az egyén és a közösség, a néző és az előadó egyszerre áll szemben egymással és tartozik mégis össze.

Szereplők:
Cipolla: Kiss Attila; Mario: Virág Péter; Író: Ivanics Tamás; Angolieri asszony: Kovács Vanda; Kislány: Tőkés Imola; Hercegnő; Nő: Holecskó Orsolya; Menedzser, Anya: Kecskés Tímea; Orvos, Fuggiero, Fiatalember: Vrabecz Botond

Dalszöveg: Csikós Attila
Díszlet-jelmez: Rákay Tamás
Mozgás: Tőkés Imola
Dramaturg: Balassa Eszter
Súgó: Zsifkov Anita
Rendezőasszisztens: Szekeres Petra
Rendező: Csadi Zoltán

A bemutató időpontja: 2021. november 12. (péntek) 19 óra

Print Friendly, PDF & Email

HozzászólásokArchívum

Hozzászólások

DISQUS