Intim topográfiák • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Intim topográfiák

A pécsi Modern Magyar Képtárban 2021. november 12-én nyílik meg a pécsi kötődésű, Párizsban élő festőművész, Stein Anna (1936) 1960-as években, a francia fővárosban készült festményeinek kamarakiállítása, „Intim topográfiák” címmel.

Az akkoriban napra készen adaptált francia lírai absztrakció irányzatának körébe sorolható alkotások, fények és színek finom átmeneteivel, a motívumok egymásba hajló vonalaival többértelmű formákat hoznak létre. Ezeket a különleges, a frissesség erejével ható képeket, melyek sok évtizeden át a művész párizsi műtermében és raktárában voltak, mint elfeledett korai korszakának művei, most láthatja először a közönség.

A kiállításmegnyitó után közvetlenül kerül sor Stein Anna most megjelent önéletrajzi könyvének bemutatójára. A beszélgetés résztvevői: Getto Katalin, a JPM muzeológusa, Stein Anna képzőművész, a kötet szerzője és Szirtes Gábor irodalomtörténész, a kötetet megjelentető Pro Pannonia Kiadó vezetője. A számos pécsi vonatkozást tartalmazó kötet igazi szenzációt jelenthet a helyi műbarátok számára.

A kiállításmegnyitó és a könyvbemutató időpontja: 2021. november 12., péntek, 15:00 óra.
Helyszín: Modern Magyar Képtár (Pécs, Papnövelde utca 5.)
A kiállítás megtekinthető: 2021. november 12-től 2022. január 30-ig.

 


HozzászólásokArchívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS