Shannah Kennedy: Legyen B terved! • Hetedhéthatár

Népszerű tudomány

Shannah Kennedy: Legyen B terved!

Hogyan fogadjuk örömmel a változást?

A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni – hangsúlyozza Shannah Kennedy coach és stratégiai tanácsadó. Alkalmazkodjunk a krízishez, tekintsük ezt lehetőségnek! – biztat a szerző, aki maga is megjárta már „a vihar középpontját”. Könyve egy úgynevezett B terv kidolgozásához nyújt hathatós segítséget, átvezetve minket az átállás és az újratervezés folyamatán. Személyes erőnk visszaszerzése és az újfajta szemléletmód kialakítása közben önmagunk bölcsebb verziójává is válunk – ígéri.

Nagyobb szüksége nem is lehetett volna a világnak az alkalmazkodásképességre, mint a Covid19-világjárvány idején, és a B tervek sem voltak soha aktuálisabbak. A könyv lényegre törő módon egyszerűsíti le azt a rendkívül bonyolult folyamatot, amikor egy bármilyen okból bekövetkező változás szétzúzza megszokott életünket.A szerző az alábbi négy szakaszra bontva fogalmazza meg a helytállás és az újrakezdés fázisait és benne a tennivalóinkat.Ezek végrehajtását pedig számos jó tanáccsal és hatásos gyakorlattal is segíti.

 

Első szakasz: lásd a helyzetet, és reagálj

Shannah Kennedy azt javasolja, elsőként próbáljunk megbékélni a kialakult bizonytalansággal és ne engedjük, hogy megbénítson a félelem. Ezen érzés jóllehet természetes, jelzi a veszélyt, ugyanakkor lehet pusztán képzelt fenyegetés is. Arra szólít fel, hogy cselekedjünk a félelmeink ellenére is, ugyanis minden, amire vágyunk, a félelem túloldalán vár ránk.

 

Második szakasz: erősödj meg, és állj talpra!

E fázisban már lassanként alkalmazkodunk az új helyzethez, megerősödünk, feltöltődünk energiával, megfelelő időt szánunk a megújulásra és önmagunk első helyre sorolására. A szerző e ponton hatékony, megbízható és kipróbált gyógyító gyakorlatokat nyújt az egyensúly megtalálásához. Ezzel megtanulunk megnyílni a pozitivitás felé, és örülni a kisebb sikereknek.

 

Harmadik szakasz: válts irányt, és kezdd újra!

E szakaszban a szerző arra irányítja figyelmünket, hogy ideje megtelni élettel, teljes felelősséget vállalni saját életünkért és összerakni az új énünket. Lehet, hogy nehéz elszakadni a régi énünktől, a hajdani munkahelyünktől, kapcsolatainktól, de szélnek kell ereszteni a berögződéseket, finoman el kell engedni és meg kell bocsátani. Ugyanakkor a B terv nem arról szól, hogy megnyomjuk az élet nagy újraindító gombját,csupán irányt váltunk.E folyamat pedig két rétegből tevődik össze, melyet könyvében szemléletesen érzékeltet a szerző.

 

Negyedik szakasz: örvendj és sugározz!

Ez a fejezet életünk új korszakának öröméről és ünnepléséről szól, továbbá arról, miként tartsuk fenn az új életmódot, és hogyan érezzük benne magunkat a lehető legjobban. Itt az ideje szeretni az életünket, hálát adni a tapasztalásokért, amelyeken keresztülmentünk és visszatekinteni mindazokra a leckékre, amelyeket önmagunkról és a változással való megküzdési képességünkről tanultunk. – inspirál a szerző.

 

Shannah Kennedy egy szelíd és megnyugtató útmutatót ad a gyökeres változások kezeléséhez, az itt tanult technikák gyakorlásával pedig az irányváltás folyamata egyre könnyebbé válik majd. Ehhez többek között megkapjuk útravalóul például a boldog emberek 12 mindennapi szokását is, valamint az önmagunkkal szembeni radikális együttérzés gyakorlatait egyaránt.

*

Shannah Kennedy Ausztrália egyik legelismertebb stratégiai szemléletű life coacha. Pályafutása során számtalan kliensnek nyújtott segítséget szerte a világban, legyen szó a pénzügyi szektor, a sportmenedzsment vagy a szponzoráció területéről.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS