A 64. M4 sport Az év sportolója Gáláról jelentem • Hetedhéthatár

Sport

A 64. M4 sport Az év sportolója Gáláról jelentem

A 64. M4 sport Az év sportolója Gála 2021 a Nemzeti Színházban 2022 január 6-án került megrendezésre.

Az új időknek megfelelően az első díjat az e-sportoló „Williams_Fuvaros”, azaz Blazsán Patrik kapta, a bináris FIA GT-világbajnokság meghatározó szereplője.

Az év legjobb csapata a fogyatékos sportolóknál a női kerekes székes tőrcsapat (Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna, Madarászné dr. Mező Boglárka, Hajmási Éva – paralimpiai bronzérem).

Új kategória volt az Év szabadidős sporteseménye, amely ezúttal a debreceni Buzánszky Jenő labdarúgó egyetemi kupa lett.

Az egyéni sportágak legjobb csapatának járó trófea büszke tulajdonosa ezúttal a női kajak négyes (Bodonyi Dóra, Csipes Tamara, Kárász Anna, Kozák Danuta – olimpiai bajnok).

Az év edzője Decsi András vívóedző lett, aki maga is nyert Eb-ezüstöt, de sérülései miatt nem tudta befutni azt a pályát, amelyet remélt. Edzőként ellenben minden szempontból a csúcsra jutott, 2015-ben átvette Szilágyi Áron edzéseinek irányítását, így fontos szerepe volt – az egyéni titulusokat tekintve – minden idők legsikeresebb kardvívó olimpikonjának riói és tokiói sikerében is.

Csipes Tamara 2021 legjobb női sportolója lett.

Az év fogyatékos női sportolója Pap Bianka.

A sportújságírók életműdíjasa ezúttal Raduly József.

Az év fogyatékos férfi sportolója 2021-ben a paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok Kiss Péter Pál, aki azzal a nem titkolt céllal utazott Tokióba, hogy megszerzi a magyar kajak-kenu első paralimpiai aranyérmét, és szenzációs versenyzéssel maga mögé is utasította a mezőnyt a 200 méteres sprinttávon.

Az Év sportpillanata díjat Fiola Attila gólja érdemelte ki. Az a gól, amelyet a magyar játékos a labdarúgó Európa-bajnokságon szerzett Franciaország ellen. Mint emlékezetes, a második budapesti Eb-mérkőzés első félidejének hosszabbításában a Mol Fehérvár FC játékosa higgadtan Hugo Lloris kapujába lőtt, ezzel vezetett a magyar válogatott a világbajnoki címvédő Franciaország ellen, és végül rendkívül értékes, 1–1-es döntetlent ért el.

Az év csapata a női vízilabdacsapat lett, Bíró Attila együttese a bronzérem mellett kisebb csodát is tett Tokióban: legyőzte az Egyesült Államok válogatottját, amely tizenhárom éve volt veretlen az olimpián.

A legjobb férfi sportoló Szilágyi Áron lett, aki Tokióban sporttörténelmi győzelmet aratott: egyéniben a világon ő az első kardvívó, aki egymást követő három ötkarikás játékokon is aranyérmes lett, London és Rio után triplázni tudott. A gálán pedig duplázott, 2016 után másodszor kapta meg ezt az elismerést.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS