A Pécsi Nemzeti Színház bemutatta a SzínHáz borait • Hetedhéthatár

Színház

A Pécsi Nemzeti Színház bemutatta a SzínHáz borait

A SzínHáz bora volt a 2022. április 28-án megtartott sajtótájékoztató témája a Pécsi Nemzeti Színházban. A sajtó meghívott képviselőit Lipics Zsolt a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója és Vidákovics Szláven művészeti vezető köszöntötte.

Ezt követően a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet elnöke, Madaras Zoltán szólt, aki elkötelezett híve a bor és kultúra összekapcsolásának. Beszédében ismertette az általa vezetett intézet sokszínű, innovatív kutatói, fejlesztői tevékenységét, majd Ipacs Szabó István főborász mutatta be a SzínHáz borait.

A rendezvényen Bognár Szabolcs operaénekes, a Pécsi Nemzeti Színház művésze énekelte el Erkel Ferenc Bánk Bán című operájából Petur bán bordalát és Denza: Funiculi Funicula című kedves olasz melódiáját. Zongorán közreműködött: Horváth Judit.

A Pécsi Nemzeti Színház Lipics Zsolt igazgató vezetésével a körülöttünk levő világra való nyitottság jegyében sok területen keresi a magas minőséget, elhivatottságot, innovatív hozzáállást fontosnak tartó partnereit.

Ennek a szellemiségnek egyik állomásaként találtak egymásra a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézettel, és választottak két magas minőségű és kitűnő évjáratú bort a SzínHáz borának.

Az egyik a kutatóintézeti birtok legmagasabb területén termett szőlőből készült a 2019-es summa Pinot Noir, mely könnyed eleganciával rendelkező, beszélgetős bor – magyar, francia és amerikai tölgyfahordókban érleléssel.

A nyár illatát hordozó életteli színben pompázó 2021-es Novum Rozé a másik bor, melynek üde ribizlit, málnát, epret idéző zamata és frissessége remélhetőleg a színház közönségének szintén kedvence lesz.

 

Ipacs Szabó István, Vidákovics Szláven, Lipics Zsolt, Madaras Zoltán
Fotó: Bencze Mercédesz


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS