28. Lengyel Filmtavasz • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

28. Lengyel Filmtavasz

Különleges vagy! – ez a 28. Lengyel Filmtavasz mottója. A budapesti Lengyel Intézet által évente bemutatott fesztivál a nézők kérésére idén is ingyenes és online formában kerül megrendezésre, melynek köszönhetően a filmek Magyarország egész területéről, a széles közönség számára is elérhetőek lesznek.

A 2022. május 4-8. között sorra kerülő filmmustra keretében a Lengyel Intézet egy igazán izgalmas találkozásra invitál: olyan különleges filmhősökkel ismerkedhetünk meg, akiknek a története felejthetetlen élményt nyújt. Lesz köztük megható, és lesz amelyik megnevettet, de mindegyik film elvarázsol majd művészi értékével és a színészek bravúros játékával. A fesztiválon a lengyel filmművészet elmúlt éveinek legérdekesebb alkotásai kerülnek bemutatásra: Maciej Barczewski A bajnok című megrázó drámája, Iwona Siekierzyńska szívmelengető és humorral teli mozija, az Amatőrök, Kinga Dębska két kiváló vígdrámája, a Madártej és Az én lányaim, teheneim, valamint a Jones úr Agnieszka Holland rendezésében, amely egy hazug és totalitárius propagandával szembeni hősies harcot ábrázol az ukrajnai éhínség közepette.

Mondanivalójában mindegyik alkotás olyan univerzális értéket képvisel, mint a szabadság, az igazság, a méltóság, a bátorság és a szeretet. Közülük több megtörtént eseményeken alapul.

 

 

Program:

május 4. (szerda), 20.00
Jones úr / Obywatel Jones

május 5. (csütörtök), 20.00
Madártej / Zupa nic

május 6. (péntek), 20.00
Az én lányaim, teheneim / Moje córki krowy

május 7. (szombat), 20.00
Amatőrök / Amatorzy

május 8. (vasárnap), 20.00
A bajnok / Mistrz

 

A filmek eredeti nyelven, magyar felirattal kerülnek bemutatásra.

A filmek megtekintése ingyenes, azonban online jegyfoglaláshoz („jegyvásárláshoz”) kötött. Jegyek korlátozott számban a Budapesti Távmozi honlapján, az alábbi linken keresztül igényelhetők: https://film.artmozi.hu/28-lengyel-filmtavasz/

 

Print Friendly, PDF & Email

HozzászólásokArchívum

Hozzászólások

DISQUS