Beáta Kalamár: Craft Leadership • Hetedhéthatár

Népszerű tudomány

Beáta Kalamár: Craft Leadership

Élesítsd az IGAZI VEZETŐT magadban az 5 KRAFT-vezetői minőség mozgósításával

Sokkal több van benned, mint amit el tudsz képzelni! – állítja Kalamár Beáta felsővezető fejlesztő a Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) legfrissebb, angol nyelven kiadott menedzsment könyvében. …és az embereidben is sokkal több van – teszi hozzá. A KRAFT-vezetés elnevezésű integrált modell segítségével Magyarország egyik legelismertebb felsővezető szakértője most megmutatja, hogyan szabadíthatók fel énünk rejtett potenciáljai és miként válhat valaki hiteles és erőteljes vezetővé.

Mindannyiunknak vannak történetei a jó vezetőkről, és még több a rosszakról. Ugyanakkor nem is olyan könnyű definiálni, milyen is egy rátermett vezető. Erősen függ a kontextustól, és ráadásul még szubjektív tényezők is befolyásolják. A globalizáció és a technológiai fejlődés következtében még inkább megnyílt a verseny, a helyi munkaerőpiac egyre inkább egy globális erőforráspiaccá válik, ahol a munkavállalók irányítanak, és ahol a magas minőségű vezetés elengedhetetlen a munkaerő megtartásához.

Hogyan leszel egyedi és erős vezető? Mennyire állsz készen a jövőbeli vezetői kihívásokra? A szerző a KRAFT-vezetés elnevezésű, saját fejlesztésű integrált modellje alapján ad átfogó és életszerű válaszokat. A megoldásban ugyanis benne van 20 évnyi szakmai tapasztalata is. Szemléletes példáit olvasmányos formában, 55 felsővezetővel és jövőbeni vezetővel készített interjúval kiegészítve fogalmazza meg. Mindezek érzékletes alátámasztása érdekében különféle nézőpontokból leírt anekdotákat – üzleti, ügyfél- vagy személyes történeteket – is bemutat.

A KRAFT egy betűszó, amelynek minden karaktere egy-egy megkerülhetetlen vezetői minőséget jelöl. „Mi a te KRAFT-od? Milyen módon szeretnéd a KRAFT-vezetést alkalmazni?” – szólítja meg az olvasót. Tehát:

Kreativitás: mit jelent számodra a kreativitás? Hogyan van jelen az általad irányított szervezetben? Mi a szereped, mint vezetőnek a kreativitás szervezeti megvalósulásában?

Reziliencia: mit jelent számodra a reziliencia? Hogyan néz ki egy rugalmas, ellenálló vezető/szervezet? Te magad hogyan válhatsz ellenállóbbá?

Agilitás: mit jelent az agilitás és miért aktuális ma még inkább? Mit tesz téged agilis vezetővé? Hogyan tudod fejleszteni?

Fókusz: mennyire találod nehéznek vagy könnyűnek a fókusz meghatározását és megtartását vezetőként? Milyen kihívást jelent számodra, amikor saját magad vagy a vállalatod számára állítasz fel prioritásokat? Mit kell figyelembe venned és megvalósítanod, hogy elsajátítsd ezt a minőséget?

Tartós bizalom: mitől leszel megbízható vezető? Hogyan teremthetsz nagyobb bizalmat a vállalatodban?

Mi az erősséged a könyvben feltárt 5 KRAFT vezetői minőségben? Hol kell továbbfejlődnöd? Ez is kiderül, csak követni kell a könyv útmutatóit, válaszolni a kérdésekre, elvégezni az ajánlott gyakorlatokat.

A szerző könyvében a magas minőségű vezetővé válást támogatja az olvasók számára. Az 55 vezetővel készített interjú, valamint saját tapasztalatai alapján megállapította, hogy a magas minőségű vezetők kivétel nélkül képesek fenntartható, érték-vezérelt, perspektívával rendelkező, stabil vállalatokat létre hozni és működtetni. Olyan megbízható egyéniségek, akik tudják, hogyan lehet nagyobb léptékű befolyást és hatást elérni. Folyamatosan képezik magukat, keresik a jövőbeni trendeket és lehetőségeket, mindeközben pedig elsősorban az emberekre összpontosítanak. Proaktívak és magas szintű alkalmazkodóképességük van.

Kalamár Beáta – felsővezető szakértő, felsővezető fejlesztő, executive coach, a CRAFT Leadership könyv szerzője

*

A CRAFT Leadership című angol nyelvű kötet, valamint a Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) korábban megjelent kiadványai megvásárolhatók a PABooks könyvesboltjában, a Bölcs Várban, valamint webáruházában, a www.pallasathenekiado.hu oldalon.

A kiadó kiemelt figyelmet fordít a közösségépítésre is. Facebook-oldalán (www.facebook.com/PallasAtheneKiado) és podcastcsatornáján (elérhető a Spotify- és az iTunes-platformokon) az érdeklődők további hasznos, érdekes információkat találhatnak a megjelenő könyvekről és a hozzájuk kapcsolódó eseményekről.


HozzászólásokArchívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS