A Számvevőszékről jelentem • Hetedhéthatár

Napi aktuál

A Számvevőszékről jelentem

Új tantárgy lesz a Semmelweis Egyetemen

A pénzügyi tudatosság szerves részét képezi az egészségünk tudatos védelme is, hiszen az egészségtudatosság és a pénzügyi tudatosság is ugyanazokon az alapokon nyugszik: megfelelő informáltság, hiteles információk, illetve felelős felnőtt döntéshozatal. A pénzügyi kultúra fejlesztése és a lakosság egészségtudatosságának erősítése érdekében az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és Semmelweis Egyetem (SE) együttműködési megállapodást kötöttek. A megállapodást Domokos László az ÁSZ elnöke és Dr. Merkely Béla a SE rektora írták alá.

Az Állami Számvevőszéknek hosszú évek óta kiemelt területe a társadalmi felelősségvállalás részeként a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése, ez irányú tevékenységét 2014-ben az Országgyűlés határozatában is elismerte. Az ÁSZ felismerte, hogy a pénzügyi tudatosság érzékenyítésén és erősítésén túl a lakosság figyelmét érdemes az egészségtudatosság felé is fordítani. Az ÁSZ elemzéseivel (például a gyógyszerek és étrend-kiegészítők túlfogyasztásának kockázatairól készített elemzése) hozzáadott értéket kíván teremteni a társadalom számára, ezért tanácsadó funkciója keretében olyan témákat is feldolgoz, melyek közvetlenül nemcsak a közpénzzel gazdálkodó szervezeteket érintenek, hanem a társadalom széles rétegeit is.

Az együttműködési megállapodást kötő felek célja, hogy szakmai-tudományos alapon álló tevékenységükkel szolgálják a jövő nemzedékek iránti felelősségvállalást és a közjó előmozdítását, a pénzügyi tudatosság és egészségtudatosság megerősítését. Együttműködnek olyan graduális és posztgraduális képzésben, módszertani és kutatási tevékenységben, amely a vezetés, szervezés színvonalának emelésével, a pénzügyi tudatosság fejlesztésével hozzájárul a közpénzekkel, közvagyonnal való törvényes és hatékony gazdálkodáshoz.


HozzászólásokArchívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS