A Pécsi Nemzeti Színház műsora a 2022/23-as évadban • Hetedhéthatár

Színház

A Pécsi Nemzeti Színház műsora a 2022/23-as évadban

A Pécsi Nemzeti Színház műsorfüzetének borítója

Immár hagyományosan, a Színház téren tartotta meg évadnyitó sajtótájékoztatóját a Pécsi Nemzeti Színház vezetése.

Lipics Zsolt igazgató köszöntője után Gulyás Dénes operaigazgató és Vidákovics Szláven művészeti vezető mellett a teátrum koprodukciós partnerei is szót kaptak: Uhrik Dóra a Pécsi Balett ügyvezetője és Vincze Balázs művészeti vezető a közös balett bemutatókat és a XVI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó műsorát ismertette. Horváth Zsolt a Pannon Filharmonikusok igazgatója örömét fejezte ki, hogy hagyományosan az operabemutató mellett a Chicago című musical izgalmas munkájában is részt vehet zenekara.

Tóth Zoltán drámapedagógus ÖKÖR 2. rendezése idén is a fiatalok színházi ízlésnevelését szolgálja, a kötelező olvasmányok hőseit fiatal művészeink jelenítik meg a humoros, zenés irodalmi utazásban.

Zenés műsorszámokkal szórakoztatták a szép számmal egybegyűlt érdeklődő közönséget a társulathoz szerződött új színművészek: Laklóth Aladár, Bocskai Virág és Kecskés Alexisz, valamint Katona Levente, aki végzős egyetemi hallgatóként a Pécsi Nemzeti Színházban tölti színházi gyakorlatát.

Az idei műsorterv is igyekszik a legkülönbözőbb műfajokban magas színvonalon kielégíteni a nézők igényeit.

Lipics Zsolt záró szavaival a bérletvásárlásra is felhívta a figyelmet, melyre szeptember végéig lesz mód a jegypénztárban és a színház online vásárlási felületén is.

A 2022/23-as év műsorfüzete ide kattintva érhető el.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS