Összművészeti terasz a Hamerli udvarban • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Összművészeti terasz a Hamerli udvarban

Összművészeti terasz rendezvényeket tartanak Pécsett, a Király utca 9. szám alatt 2022. szeptember 9-10-én. A programok helyszíne az egykori Hamerli vaskereskedés épületegyüttese és udvara, amely napjainkban kulturális centrumnak ad helyet, könyvtárral, kiállítótermekkel és közösségi terekkel.

Az épületegyüttes udvarán és teraszán két napon át egymást váltják a fellépő zenei együttesek, formációk. A közönség rockos-bluesos slágereket hallhat a Velin Fox duó előadásában, fellépnek a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának hallgatóiból alakult szaxofonos és fuvolás formációk, valamint a Tillai Tímea Énekstúdió növendékei. Látványos és gondolatébresztő produkcióval jelenik meg az eseménysorozaton Hágen Zsuzsa táncművész. „Tanulni kell magyarul és világul” címmel Nemes Nagy Ágnesről tartanak megemlékezést az idén 25 éves Hetedhéthatár Magazin irodalmi estjén. Gyermekek és felnőttek számára egyaránt izgalmasnak ígérkezik a Mozgásban címmel megrendezésre kerülő animációkészítő foglalkozás, melyet Helstáb Martin filmrendező, forgatókönyvíró, zeneszerző fog tartani. A rendezvény ideje alatt Fűkő Béla szobrászművész: „Költőportrék” és Kiefer Béla fotóművész „Pécsi hangulat” című kiállításai lesznek megtekinthetőek az épületegyüttes kiállítótermeiben – a két tárlat szeptember 5-től 11-ig látható. Az udvarba betérő látogatók a délutánonként nyitva tartó Retro könyvvásáron bővíthetik könyvgyűjteményüket.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló eseménysorozat szervezője a Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület, közreműködő partnerek: Csorba Győző Könyvtár, Reménysugár Kulturális Egyesület.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS