Szó és kép – Irodalom és fotográfia  • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Szó és kép – Irodalom és fotográfia 

2022. október 7-én 17.00 órakor nyílik Walton Eszter budapesti fotóművész Szó és kép – Irodalom és fotográfia című kiállítása Pécsett, a Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc Galériájában.

A kiállítást megnyitja: Balogh Robert író, költő, drámaíró. A tárlat október 28-ig tekinthető meg.

Walton Eszter budapesti fotográfus, végzettsége építész. A fotográfia több ága is érdekli, műveli őket, de munkásságában az építészethez közeli fotó – az épített és természetes környezet kapcsolata – szerepel az első helyen. Digitális mellett az archaikus technikákat is gyakran alkalmazza.

„Szöveggel kísért fénykép illetve fényképpel kísért szöveg. Régóta foglalkoztat a téma. Igazodva a Hely Szelleméhez – összefogva néhány kedves irodalmárral – létrehoztam egy olyan kiállítást, amely – reményeim szerint – a látogatóknak is választ adhat a témában felmerülő rengeteg kérdésre. A kiírt versek/esszék/fejezetek miatt az anyag befogadásra több időt vesz igénybe, mint egy hagyományos fotókiállításé. Bízom azonban abban, hogy – pont ezek miatt – nagyobb hatással lesz az emberekre, jobban megmozdítja őket. És megvalósulhat, ami – Rilke szerint – a művészet célja, hogy Változtasd meg élted!”

A kiállításon részt vevő irodalmárok (illetve más szakmájú, de rendszeresen író/publikáló személyek): Adorján Éva textilművész; Bartis Attila író-fotográfus; Háy János író, költő, festő, illusztrátor; Hegyi Zoltán író, költő, kritikus; Lanckor Gábor költő, író, műfordító; Mátrai Péter építész-zeneszerző; Nádas Péter író, drámaíró, esszéista; Szabó Borbála drámaíró, író, dramaturg; Tomaji Attila költő, irodalomtörténész, tanár; Vadász Bence építész-költő; illetve – már nem élő – klasszikusok. Valamint Mérei Ferenc és Bagdy Emőke pszichológusok.

Walton Eszter honlapja

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS