Bóbics Diána: Solo Show • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Bóbics Diána: Solo Show

2022. október 20-án 17.00 órakor nyílik Bóbics Diána képzőművész kiállítása Pécsett a Civil Közösségek Háza Gebauer Galériájában. A november 23-ig megtekinthető tárlatot Szentgróti Dávid festőművész nyitja meg.

A kiállítást a művész írásával ajánljuk az érdeklődő közönség figyelmébe:

„A valóság elemei munkáimban illuzióvá válnak. Az ábrázolt motívum a realitás, a való világ és az én transzformációm között keresi helyét.
A köztes lét visszatükrözései „sík – képek”, valamint a térben megjelenő objektek által, amelyeket különböző már létező fizikai struktúrák kontextusába ágyazok sok esetben térrajzként. Ezek együttes szerepeltetése pedig egy belső pszichés tér atmoszféráját kelti, ahol különböző sejtek és organizmusok szerves egésze alakul ki, változatos kapcsolódási formák által.
A Struktúra és gesztus című sorozatom például a legegyszerűbb rajzi elem, a vonal térábrázolási lehetőségeit használom fel. A vonal nem, mint formát határoló körvonal jelenik meg , hanem egy sajátos szabályok szerint felépülő struktúrát ad. Az így keletkező motívum hol sűrűbb, hol ritkább, hol párhuzamos, hol egymást metsző szövetszerű anyagának építőelemeként. A sorozat egyes darabjain ugyan hasonló „képletek” szerint felépülő struktúrák jelennek meg, de fellelhetőek eltérések is melyek az egész kompozícióra kihatnak. Ezek a szerkezeteken belül bekövetkező „génmódosulások” eredményezik a képi „mutációkat”.

 



Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS