Ferenc pápa újra Budapestre jön • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Ferenc pápa újra Budapestre jön

Ferenc pápa Novák Katalin államfőnk meghívására április 28-a és 30-a között Magyarországra látogat, gépe 10 órakor landol Ferihegyen. A szentatya 2021. szeptember 12-én vasárnap a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjét mutatta be a Hősök terén. Mostani programjában kiemelt helyet kap a fiatalokkal, valamint a szegényekkel és menekültekkel való találkozás.

Ez lesz a pápa 41. külföldi látogatása 2013-as megválasztása óta. Vatikán Állam vezetőjeként érkezik Magyarországra. A látogatás a pápa idős kora és egészségi állapota miatt csak Budapestet érinti. A kormány minden szükséges támogatást megad az újabb pápalátogatás állami és egyházi programjainak előkészületeihez – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A hivatalos program szerint a pápát magyarországi látogatásán 28-án pénteken 11 órakor Novák Katalin államfő ünnepélyesen fogadja a Sándor-palota előtti téren, majd a szentatya udvariassági látogatást tesz a köztársasági elnöknél a Sándor-palotában. Ezután találkozik a miniszterelnökkel, majd az állami hatóságok, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel a Karmelita kolostorban, ahol beszédet is mond. 17 órakor találkozik püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal a Szent István-bazilikában, ahol szintén beszédet mond.

29-én szombaton reggel Ferenc pápa magánlátogatást tesz a 2003-ban a Vatikánban boldoggá avatott Batthyány-Strattmann László otthonában. Nem marad el a helyi jezsuitákkal való magántalálkozás sem, amely szokásos részét képezi külföldi útjainak. 10:15-kor találkozik a szegényekkel és menekültekkel az Árpád-házi Szent Erzsébet templomban, 16:30-kor fiatalokkal a Papp László Sportarénában, és mindkét helyszínen szintén beszédet mond. 18 órakor az Apostoli Nunciatúrán a Jézus Társasága tagjaival találkozik.

30-án vasárnap 09:30-tól szentmisét mutat be a Kossuth Lajos téren, 16 órakor találkozik az egyetemi és kulturális élet képviselőivel. Hivatalos búcsúztatása 17:30-kor lesz a Liszt Ferenc Repülőtéren, ahonnan a pápai gép 18 órakor a levegőbe emelkedik.

(Forrás: Zetapress)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS