Elindul a települési lapok digitalizálása • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Elindul a települési lapok digitalizálása

Az Arcanum Digitális Tudománytár hazánk legnagyobb teljes szövegűen kereshető periodika adatbázisa. Több ezer folyóiratot fog össze a XVIII. századtól mostanáig. A havi sok százezer oldallal bővülő adatbázisban a keresés ingyenes, a tartalom megtekintése előfizetéshez kötött. A szolgáltatás naponta több mint tízezer olvasót, kutatót szolgál ki. Az archívumban a Hetedhéthatár Magazin összes nyomtatott lapszáma is megtalálható.

Az Arcanum felajánlja minden magyarországi település számára, hogy hivatalos lapjait térítésmentesen digitalizálja, kereshető PDF formátumot készít belőlük és ezeket átadja az önkormányzatoknak, valamint laptulajdonosoknak, amennyiben hozzájárulnak ahhoz, hogy a lap felkerülhessen az Arcanum adatbázisába.

A program célja összegyűjteni és megőrizni az egyes települések által kiadott újságokat a kezdetektől egészen mostanáig. Nem kizárólag a rendszerváltozás utáni lapok jöhetnek szóba, hanem időkorlát nélkül visszamenőleg minden lap minden fellelhető lapszáma.

Ön is segítheti ezt a kezdeményezést azzal, hogy felhívja települése döntéshozóinak figyelmét erre a lehetőségre és megosztja velük a felhívást.

A felhívás szövege elérhető ide kattintva.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS