„Mi van, ha a varázslat csak egyszeri élmény volt?” • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

„Mi van, ha a varázslat csak egyszeri élmény volt?”

Hat év után az eddigi legszemélyesebb történetét foglalta kötetbe Hatala Csenge. Augusztus 15-én jelenik meg új regénye, az Úton. „ Írtam egy lelátó tetején, egy óriáskeréken ülve, a naplementét bámulva, vagy a sínoldalban pihenve is. A jegyzeteimet a legkülönbözőbb hotelszobákban, az éj leple alatt rendeztem mondatokká, hogy minél több részletet megőrizzek az adott napból. Hiszen a napfelkeltével egy újabb kaland várt. Újabb érzések, újabb tanulságok. Izgatottan várom, hogy olvashassatok ezekről.”

 

Kalandos utazás az Amerikai Egyesület Államokban

„A harmincas író, Sam, és a hetvenéves tiszteletbeli nagybátyja, az amerikai extengerészgyalogos Bill hathetes road tripre mennek az Egyesült Államok észak-keleti részére… Sam szűk családban nőtt fel, így nem áll tőle távol tiszteletbeli rokonokat avatni. Az egyetemi évei alatt a 100 Folk Celsius énekesével alakít ki apa-lánya kapcsolatot, aki leviszi Samet egy művészklubba, ez pedig örökre megpecsételi a lány sorsát. Sam az utazások során a gyerekkori álmai után ered. Órákig sétál New York gigantikus épületei között, felfedezi a Red Hot Chili Peppers frontemberének szülővárosát, és találkozik a kultikus Hair Bergerével, Treat Williamsszel, aki Sinatrát énekelve kalauzolja őt végig az amerikai vidéken.”

Hatala Csenge sokszínű egyéniség: író, kutató, szerkesztő, forgatókönyvíró, hobbifotós – szeret az élet sűrűjében lenni, emberekkel találkozni, történeteket mesélni. Olykor a kulisszák mögé nézni, akár a tényfeltárás vágyával, akár a fényképezőgéppel elcsípett pillanatok után kutatva. A dokumentumregények – a Hírzárlat és a Requiem könyvek – fiatal írónője 2022 nyarán indult útnak, hogy új motivációra, ihletre leljen és az évek során háttérbe húzódott, felszabadult énjét megtalálja.

A Tarandus Kiadó gondozásában megjelenő regény alapja a gyerekkori álom megvalósítása: élményekkel teli utazás az Amerikai Egyesület Államokban. S, hogy milyen volt az amerikai valóság? Talán nem csak egyszeri élmény…az Úton lapjairól kiderül.

 

Budapesti könyvbemutató:
Tompa17 Kávézó (1094 Budapest, Tompa u. 17 A)
2023. augusztus 26., 17.00


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS