A Pécsi Harmadik Színház novemberi műsora • Hetedhéthatár

Színház

A Pécsi Harmadik Színház novemberi műsora

Rendkívül változatos műsorkínálattal várja közönségét a Pécsi Harmadik Színház novemberben is. A család apraja-nagyja találhat benne kedvére valót; az is, aki felhőtlen szórakozásra vágyik, az is, aki az elgondolkodtató előadásokat kedveli.

Az új évad első saját nagyszínpadi bemutatója az íróként, műfordítóként, dramaturgként és látványtervezőként egyaránt sikeres Varsányi Anna Fergeteges komédia, avagy Anyák és lányok című vígjátéka lesz Vincze János rendezésében, Fodor Zsóka, Dévényi Ildikó, Farkas B. Szabina és Fischer Norbert főszereplésével. A fordulatos történetben három nő, három korosztály: Nagyanyus, a leánya (Teri) és az unokája (Emma) keresi élete célját, s persze, mindegyikük mást akar, másként és mással. A helyzet akkor válik igazán bonyolulttá, a (szerelmi) szálak akkor kuszálódnak igazán össze, amikor vidékről megérkezik fővárosi lányához a mama… Az, hogy a kigyúrt testű Milán az éneklésen kívül mihez ért még nagyon, kiderül az előadásból!

Továbbra is műsoron van Spiró György megrendítő drámája, a Csirkefej a Jászai-díjas Vincze János rendezésében, Bacskó Tünde, Tatai Gergő és László Csaba főszereplésével. Egy külvárosi udvar. Négy ajtó, mögöttük megrendítő sorsok. A párhuzamosok itt találkoznak. Keményen, nagyon keményen.

Ismét látható a Tandem Színházzal közösen létrehozott Visszhang című előadás, mely tabutémát boncolgat: az alkoholfüggőséget. E súlyos teher generációkon át öröklődik. Nehéz beismerni, és szégyen beszélni róla – az érintettnek is, a környezetének is. Fábián Gábor forgatókönyve alapján Khaled-Abdo Szaida írta, Herczeg Adrienn rendezte, Bacskó Tünde és Fábián Gábor játssza.

A teátrum vadonatúj, saját gyermekelőadása Tamás Éva egyszemélyes produkciója, egy életvidám mono­dráma, a Mesék a varázsbőröndből. A gyermekkorba repíti vissza közönségét, hogy unokától nagyszülőkig a család apraja-nagyja különleges időutazáson vehessen részt: együtt élhetik át újra a gyermek fejlődését megszületésétől a kamaszkoráig, felidézve azt a néhány, villámgyorsan lepörgő évet, amíg a család szorosan együtt van. Szívhez szóló dalokkal színesített, interaktív közösségi játék ez, melyben mindenki megtalálja a számára fontos gondolatokat, s ráeszmél arra, mekkora kincs is a gyermekkel együtt töltött, minőségi idő.

A HadART Színház Moravetz Levente fordulatos vígjátékával, az Őrületek tornyával érkezik, a népszerű Moravetz Produkciók közül ismét látható a Közjegyző az emeleten, s az ő rendezésében Papp Zoltán és Thuróczy Katalin: Mátyás mesék című zenés történelmi játéka is, mely gyermekeknek, szülőknek, pedagógusoknak egyaránt tartalmas szórakozást ígér.

A nagy sikerű „Karády” előadás után Pivarnyik Anikónak Domján Edit emlékére írt, Beszélj! című színműve ismét megtekinthető Lukács Melinda Karády-díjas és Dévényi Ildikó Karády Katalin- és Kálmán Imre-díjas színművész előadásában.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS