Újból indulnak menetrend szerinti repülőjáratok Pécsről • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Újból indulnak menetrend szerinti repülőjáratok Pécsről

Márciustól menetrend szerint, Málta–Pécs–München viszonylatban közlekedik majd a Universal Air társaság járata. Rövidesen jegyeket is lehet venni a gépekre. Nyártól korfui charter járat indulhat.

Ma reggel kilenc körül még csak a légitársaság munkatársait hozta a 78 személyes repülőgép Máltáról, de március 26-tól már utasokkal közlekedik. München és Pécs között 1 óra 20 perc, Pécs és Málta között 2 óra 20 perc menetidővel kell majd számolni. A pécs-pogányi reptéren kedd reggel sajtótájékoztatón jelentették be a menetrend szerinti repülőjárat indulását.

 

A Universal Air De Havilland Canada DHC-8-400 típusú (Dash 8) gépe Pécs-Pogány repülőtéren 2024. február 6-án

 

Péterffy Attila köszöntőjében emlékeztetett: charter járat 12, menetrend szerinti pedig 16 éve nem indult Pécsről. A polgármester hozzátette: a város a hazai légiközlekedés egyik úttörője volt. (1930-tól belföldi járat kötötte össze Pécset Budapesttel) Az önkormányzat vezetője megköszönte a járat elindítása érdekében végzett munkát Ruzsa Csaba alpolgármesternek és csapatának. Mint mondta, hosszú előkészítést igényelt az Universal Airrel való megállapodás megkötése. Hangsúlyozta, helyi szereplőkkel, például az egyetemmel, és helyi ipari cégekkel egyeztettek előzetesen arról, milyen repülőjárat indítására lenne igény.

– München nemzetközi légi közlekedési központ, melyen keresztül Pécsről elérhető lesz az egész világ, illetve Pécs is elérhető lesz a világ bármely pontjáról – fogalmazott Péterffy Attila.

Mint mondta, a Pécsre érkező turisták jelentős része Dél-Németországból érkezik, a várost szoros üzleti kapcsolatok kötik ehhez a régióhoz, ráadásul sok német diák tanul a pécsi egyetemen. Hozzátette: a reptér minél gyorsabban és egyszerűbben való elérése érdekében Tüke Busz-járat közlekedik majd a légikikötő és a város között. Péterffy Attila végül a pogányi polgármesternek, Juhász Zoltánnak is köszönetet mondott.

Simon Cook, a Universal Air ügyvezető igazgatója elmondta, a cég idei első új útvonala lesz a pécsi járat. A reptéren ma leszállt 78 személyes gép repked majd Málta, Pécs és München között. Ahogy fogalmazott, Pécs rejtett gyöngyszem, mindent meg fognak tenni, hogy népszerűsítsék utasaik körében. Hangsúlyozta, két olyan reptérrel is összekapcsolódik így Pécs, ahonnan számos járat indul a világ különböző pontjaira. Beszélt arról is, hogy a jegyértékesítés rövidesen megkezdődik a cég felületein, később pedig az utazási irodákban. Kérdésre elmondta, kétféle árazás lesz, egy drágább üzleti, és egy olcsóbb szabadidős. A jegyárban benne lesz egy 15 kilós táska és egy kézipoggyász díja is. Az indulás előtt 90 perccel nyitnak, 30 perccel zárnak a check in pontok, de online is be lehet majd csekkolni a járatokra, így lerövidítve a várakozást. A reptéren ingyenes parkolási lehetőség várja az utasokat. Mint mondta: májusban újabb bejelentésre készülnek, tervben van ugyanis egy korfui charter járat indítása.

Dragovácz Márk, a repteret működtető cég ügyvezetője elmondta, folyamatosan keresték a lehetőségeket az elmúlt években járatok indítására, nem adták fel a reményt. Szerinte ideális partnert találtak az Universal Airben. Az infrastruktúra megfelelő, de van még fejleszteni való, sok feladat vár rájuk az indulás időpontjáig – fogalmazott.

(Forrás: pecsma.hu)


HozzászólásokArchívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS