Ollé Dániel: A Lány • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Ollé Dániel: A Lány

2024. február 20-tól tekinthető meg Ollé Dániel kiállítása A Lány címmel Pécsett a Zsolnay Negyedben található Re:public projekttérben.

Ollé Dániel a Pécsi Tudományegyetem ötödéves festőművész szakos hallgatója. A kiállítás anyaga egyrészt az Erasmus mobilitás program keretében a németországi Karlsruhéban, másrészt a Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Program támogatási időszaka alatt készült. Az egy tematikára épülő, olajfestményekből álló sorozat a „Tökéletlen formák emlékképei” címet viseli. Ollé Dániel festészeti tanulmányai során a legnagyobb hangsúlyt a különböző eljárások, technikák együttes használatára fekteti.

A kiállított munkák alapját sokszorosító grafikai eljárások által létrehozott mintarendszerek alkotják. A nyomódúcok többszöri nyomtatása és a nyomatok színének variálása sűrű, különböző színekben és árnyalatokban is gazdag absztrakt geometrikus mintarendszert hoz létre, a maga tökéletlen kör formáival. Figuráit ezekbe a rendszerekbe szövi bele, „ráfektetve”, vagy „mögé rejtve” őket. Az olajfestékkel megfestett figurák kiemelendő tulajdonsága a transzparencia, melynek köszönhetően az alsóbb rétegek mintái még elő-elő bukkannak.

Az alkotó a színkavalkádban fürdő figurákkal egy emlékképszerű, kellemes atmoszférát szándékozik létrehozni: azt a kellemes érzést, amit egy kissé homályos, de határozottan felemelő emlék okoz.

Komlós Attila fotói a március 15-ig nyitva tartó kiállításról adnak ízelítőt.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS