A Pécsi Harmadik Színház áprilisi műsora • Hetedhéthatár

Programajánló

A Pécsi Harmadik Színház áprilisi műsora

Egy „hivatalosan” is halhatatlan színésznő, Molnár Piroska főszereplésével érkezik a Pécsi Harmadik Színházba az Orlai Produkció Jaj, nagyi! című előadása április elején. Szabó Máté rendezésében Molnár Piroska, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-, Jászai- és Prima Primissima díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja játssza a főszerepet, partnerei Rohonyi Barnabás és László Lili lesznek. Ők hárman keltik életre Amy Herzog kortárs amerikai drámaíró szívmelengető meséjét, mely sziporkázó szellemességgel beszél komoly témákról: szeretetvágyról, magányról, bizalomról, őszinteségről, egymás megértésének nehézségeiről, az élet élvezetéről, a tragédiák feldolgozásának fontosságáról, arra keresvén a választ, vajon a generációk közti szakadék áthidalható-e?

,,Vannak történetek, amiket mindenképpen el kell mondani. Vannak történetek, amikről lehetetlen beszélni. Ezek néha ugyanazok a történetek. Most egy nő beszél a névtelenek közül életről, halálról, szerelemről. A férfiak beszédes némaságáról. Egy felívelő és egy lefelé csúszó életpályáról. A gyerekek kiszolgáltatottságáról. Arról a gyilkos labirintusról, amit közösen építettünk, pár ezer évig, fiúk és lányok. Dennis Kelly jellemző írói eszköze a késleltetés, a feszültség fokozása, a kiszámíthatatlan fordulatokra építő hatáskeltés. A Lányok, fiúk egyetlen ária, bravúros hangnemváltásokkal, egy stand-up tragedy: hiszik-e vagy sem, időnként nagyokat fognak nevetni és a sírás sincs kizárva. Ezért járunk színházba, nem?” – e mondatokkal ajánlja legújabb produkcióját nézői figyelmébe a Loupe Színház Társulás. Horváth János Antal fordításában és rendezésében a főszereplő, Lovas Rozi neve garancia arra, hogy emlékezetes színházi estének nézünk elébe!

Továbbra is műsoron lesz Tasnádi István: Kartonpapa című fekete komédiája, melyet Herczeg Adrienn rendezésében tavaly decemberben mutattunk be Bacskó Tünde, László Csaba, a Jászai-díjas Darabont Mikold, Kecskés Alexisz és Szatmári Alíz főszereplésével. A József Attila-díjas író abszurd drámájában egy közös vacsora során feszül egymásnak két, ellentétes szellemiségű család, felszínre törnek rég elfojtott indulatok, be nem ismert érzések, elhallgatott titkok…

Nagy érdeklődés mellett játsszák tovább Varsányi Anna: Fergeteges komédia, avagy Anyák és lányok című vígjátékát a Jászai-díjas Vincze János rendezésében, Fodor Zsóka, Dévényi Ildikó, Farkas B. Szabina és Fischer Norbert főszereplésével.

A óvodás és kisiskolás korosztály számára készült a Mesék a varázsbőröndből című zenés, interaktív mese Tamás Éva előadásában, Bogárdi Alíz rendezésében. A gyermekkor emlékeit felidéző produkció a szülőknek, pedagógusoknak is szívmelengető élményt nyújt.

A könnyed szórakozásra vágyóknak Moravetz Levente fordulatos bohózata, a Közjegyző az emeleten ígér felhőtlen kikapcsolódást, és közkívánatra újra látható egy alkalommal az Örömlányok végnapjai című zenés vígjáték is Fodor Zsóka és Dévényi Ildikó főszereplésével.

Az Őrületek tornya után egy újabb, őrületesen szórakoztató előadással, Moravetz Levente: Jöhetsz, drágám! című vígjátékával vendégszerepel nálunk a budapesti HadART Színház. A kétfelvonásos bohózat – mely garantáltan megedzi a nevetőizmokat – parádés szereposztásban érkezik teátrumunkba. Három férfi (Háda János, Szabó Máté, Bordás Mihály) és három hölgy (Mérai Katalin, Végh Judit, Laurinyecz Réka) gabalyodik egymással szerelmi sokszögbe, természetesen félreértések sokaságának következményeként.

Dévényi Ildikó és Lukács Melinda vendégjátéka Pivarnyik Anikó: Beszélj! című színművéből készült, és a ragyogó tehetségű, tragikus sorsú színésznő, Domján Edit életébe enged bepillantást.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS