A Pécsi Harmadik Színház májusi műsora • Hetedhéthatár

Programajánló

A Pécsi Harmadik Színház májusi műsora

A Pécsi Harmadik Színház évad végi kínálatában a teátrum saját előadásai mellett anyák napi koncert, táncszínházi produkció és gyermekszínjátszó csoportok bemutatója is megtalálható.

Május 4-én irodalmi teadélutánra várja a színház a költészet kedvelőit. Hajnal Éva írónővel Az a nap című, legújabb  verseskötetéről Moravetz Levente író-rendező beszélget.

Nagy sikerű nőnapi koncertje után most az édesanyákat (nagymamákat, dédiket) köszönti legkedvesebb dalaival Gergely Róbert a Mr. Emanuelle című műsorban. A korát meghazudtolóan fiatalos és sármos színész-énekes ezúttal is andalító dallamok szárnyán repíti majd közönségét.

A Magyar Drámapedagógiai Társaság és színházunk közös szervezésében zajlik májusban a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó és Fesztivál dél-dunántúli regionális fordulója, melynek keretében – a Nemzeti Tehetség Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – itt adnak egymásnak randevút Somogy, Tolna, Baranya és Zala vármegye legígéretesebb általános iskolás színjátszó csoportjai, s mutatják be előadásaikat a szakmai zsűri és minden érdeklődő előtt.

Fonti 5 Táncműhely 2019 őszén mutatkozott be először a Pécsi Harmadik Színházban, amikor Michael Ende: Momo című regényéből született egyfelvonásos táncjátékukat adták elő. Produkciójuk lenyűgözően professzionális volt, ezért is várjuk most nagy izgalommal legújabb előadásukat, mely ismét egy világhírű regény táncszínházi adaptációja: ezúttal Antoine de Saint-Exupéry regénye, A kis herceg szívhez szóló története elevenedik meg általuk, Herczeg-Takács Judit koreográfiájával.

Dévényi Ildikó és Lukács Melinda vendégjátéka Pivarnyik Anikó: Karády című színművéből készült, és a hányatott sorsút díva életébe enged bepillantást, akinek karrierjét a történelem is alakította.

Továbbra is műsoron van Tasnádi István: Kartonpapa című fekete komédiája, melyet Herczeg Adrienn rendezésében tavaly decemberben mutattak be Bacskó Tünde, László Csaba, a Jászai-díjas Darabont Mikold, Kecskés Alexisz és Szatmári Alíz főszereplésével. A József Attila-díjas író abszurd drámájában egy közös vacsora során feszül egymásnak két, ellentétes szellemiségű család, s felszínre törnek rég elfojtott indulatok, be nem ismert érzések, elhallgatott titkok…

Az érdeklődők májusban is láthatják Varsányi Anna: Fergeteges komédia, avagy Anyák és lányok című vígjátékát a Jászai-díjas Vincze János rendezésében, Fodor Zsóka, Dévényi Ildikó, Farkas B. Szabina és Fischer Norbert főszereplésével.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS