Markovich Béla: Fokozatosan helyreáll a szakemberek iránti kereslet és kínálat egyensúlya • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Markovich Béla: Fokozatosan helyreáll a szakemberek iránti kereslet és kínálat egyensúlya

Sajtótájékoztatón mutatta be a milánói székhelyű Mapei Corporate Area a cégcsoport nemzetközi stratégiáját és magyar cége, a Mapei Kft. szakemberhiánnyal kapcsolatos kutatását március 20-án Budapesten.

Luca Damia (j) és Markovich Béla

A rendszeresen programokat, oktatási lehetőségeket és közösségalkotó rendezvényeket szervező, illetve díjakat is átadó építőipari alapanyaggyártó Mapei Kft. a termékeinek felhasználásával elkészült MOL Campusban, 134 méter magasan rendezte meg a sajtótájékoztatót. Elsőként Luca Damia, a Mapei Corporate Area Managere mutatta be a cégcsoport nemzetközi stratégiáját, majd pedig Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője ismertette részletesen a hazai szakemberekre vonatkozó kutatási eredményeket.

Elmondta, hogy 2024. februárjában 52 nap volt a szakemberhiány Magyarországon, azaz átlagosan ennyit kellene várni egy szakemberre, ha most kérnénk tőle ajánlatot. Ez kismértékű, 10 százalékos csökkenés a múlt évi adatokhoz képest, majd hozzátette: „Fokozatosan helyreáll a szakemberek iránti kereslet és kínálat egyensúlya. Az 52 napos átlagos várakozási idő, már mind a szakemberek, mind pedig a megrendelők számára tolerálható. Sajnos azonban a várakozási idő csökkenése a mérséklődő kereslet következménye. Bár januárban már jelei voltak a fellendülésnek, a piac még kivár. A rövidülő várakozási idő és a csökkenő szakemberhiány hozzájárul majd a piaci élénküléshez


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS