Győzd le önmagad! • Hetedhéthatár

Sport

Győzd le önmagad!

Kerekes Sándor a díjjal

Kerekes Sándor a díjjal

Kerekes Sándor, a nemzetközi hírű sportvezető 2014 február 28-án újabb magas sport kitüntetésben részesült. A Medaille D’Honneur Ipse Vincere kitüntetést Hans Schmadtke, a kanadai Pierre Coubertin Bizottság alapító elnöke adta át részére Kanadában, Montrealban.

A díj Svájcban, Európa egyik leghíresebb öntödéjében készült. A díjazott, aki lapunk tiszteletbeli tagja, az elnöknek angolul írt köszönő levelét rendelkezésünkre bocsájtotta, amelyet Henter Pál fordításában közlünk.


Kedves Hans !

A kínai naptár szerint a ló évében, 2014 február 28-án a „Pierre de Coubertin Bizottság” alapító elnökeként kitüntettél engem az arany fokozatú „Ipse Vincere Becsület Érdemérem”-mel. Nagyon hálás vagyok a figyelmességedért és külön öröm, hogy a beszédedben is hangsúlyoztad: megérdemeltem, mert a hosszú éveken át tartó közös együttműködésünk során azt tapasztaltad, hogy a „Báró” ötleteinek továbbvitele és megvalósítása mindkettőnk szívéhez közel állt.

Kerekes Sándor átveszi a díjat

Kerekes Sándor átveszi a díjat

Ez az érem bizonyára a legkiválóbb elismerése szaktudásomnak, amelyet az amatőr olimpiai sportok mezején eltöltött 65 év alatt összegyűjtöttem. Te is rámutattál arra, hogy az emberiség korrupciós ügyei és a visszaélések aláássák a nemes célokat, így a „Báró” reménye egy tartós béke létrejöttére ebben a gondokkal teli világban még nem valósulhatott meg. Mi, akik részt vettünk számos nemzetközi sporteseményen itthon és külföldön egyaránt és sok tapasztalatot szereztünk, az IPSE VINCERE (győzd le önmagad) mottója több embert inspirált és nagyszerű teljesítményre ihlette őket.

Ezek a gondolatok optimizmussal töltik el a szívemet és Hans, kérlek, még egyszer fogadd el a legmélyebb köszönetemet, hogy engem tiszteltél meg ezzel az elismeréssel. Remélem, hogy a barátságunk életünk végéig elkísér.

A családom és a magam nevében szívélyes üdvözlettel és jó egészséget kívánva

A díj

A díj

Barátod, Sándor

 

Kerekes Sándor korábbi kitüntetései:
Nemzetközi Öttusa és Biatlon Szövetség érdemrendje (1980. Monaco),
Kanadai Amatőr Sportok Panteonja tagjának választása (1990.)
Nemzetközi Öttusa szövetség (UIPM) kongresszusának érdemrendje (2005.)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS