A III. Budapesti Halfesztiválnak a városligeti Vajdahunyadvár ad otthont • Hetedhéthatár

Napi aktuál

A III. Budapesti Halfesztiválnak a városligeti Vajdahunyadvár ad otthont

2015. február 19-én, torkos csütörtökön nyitja meg kapuit a rendezvény, mely egészen 2015. február 22-éig várja látogatóit.

HalfesztivalA III. Budapesti Halfesztivál alkalmával bemutatják hazánk folyóiban, a Dunában és a Tiszában, valamint tavainkban, a Balatonban, a Tisza- tóban, a Fertő tóban, és a Velencei-tóban élő halainkat, melyeket jellegzetes ízesítéssel készítenek el a halünnepen résztvevő éttermek.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a III. Budapesti Halfesztivál palettáját még inkább színesebbé tesszik, ugyanis a magyar ízek mellett a nemzetközi különlegességekre is nagy hangsúlyt fektetnek. A rendezvényen természetesen megtalálhatóak lesznek az ország minden tájáról érkező halászleveinktől kezdve, az egzotikus sushin, a pad thai tésztán, az orosz kaviáron, a francia hallevesen, az olasz branzinón át (tengeri süllő) egészen az angol fish & chipsig.

A vendég országok ételei mellett a III. Budapesti Halfesztiválon a fogassüllő és a Balaton kiemelt figyelmet kap, így a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek majd e hal elkészítésének variációival illetve hazánk egyik legszebb régiójával.

A fesztivállal mindenekelőtt ösztönözni szeretnék a hazai halfogyasztást és erősíteni a halkultúrát a magyar gasztronómiában. A halfogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része, ünnepnapjaink elengedhetetlen része. Mára azonban kezd feledésbe merülni, a magyarok évi halfogyasztása átlagosan 4 kg/év/fő, mely érték Európában a legalacsonyabbak közé tartozik. A hal jótékony hatásai köztudottak, a gazdag halhús fogyasztása kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére.

Torkos csütörtök, élőhal bemutató, élményhorgászat, halászléfőző verseny, több száz hazai és nemzetközi halétel és színvonalas programok várnak minden kedves látogatót!

Az esemény Facebook-oldala: www.facebook.com/BudapestiHalfesztival

Kapcsolódó írásunk: Szeretjük, de ritkán vásárolunk halat


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS