A Pécsi Harmadik Színház novemberi műsora • Hetedhéthatár

Színház

A Pécsi Harmadik Színház novemberi műsora

A Pécsi Harmadik Színház novemberi kínálatában a teátrum sikeres előadásai közül többet is megtalálhatnak a nézők.

Minden idők egyik legnépszerűbb pécsi színésznője, Vári Éva főszereplésével műsorra tűzött előadásuk, A SZENT CSALÁD egy szeretetre éhes, esendő öregasszony életébe enged bepillantást, aki négy gyermeket nevelt föl, és egyedül maradva foggal-körömmel harcol a szeretetükért. Schwajda György tragikomédiája több mint három évtized múltán is húsbavágóan időszerű. Az előadást a Jászai-díjas Vincze János rendezte, a további szerepekben Németh János, Bánky Gábor, Tamás Éva, Götz Attila, Füsti Molnár Éva, Bacskó Tünde, László Csaba és Tatai Gergő látható.

Émile Ajar: ELŐTTEM AZ ÉLET című, 1975-ben megjelent és világszerte népszerűvé vált, kultikus regényének stúdiószínházi változatát 2017 tavaszán mutatták be Vincze János rendezésében. A történet főszereplője, a tizenéves Momo meséli el benne a hajdani örömlány, Rosa mama, a transzvesztita Lola asszony és az eltűntnek hitt, börtönviselt arab apa sorsát. Az előadásban Tatai Gergő, a Jászai-díjas Füsti Molnár Éva és Bánky Gábor, s Götz Attila nyújt emlékezetes alakítást.

A júniusban bemutatott ÁJLÁVJÚ című musical a férfi-női kapcsolat örök témáját járja körül az első randevútól a házasság, a gyermeknevelés és a válás nehézségein át egészen az elmúlásig – megannyi vicces, szívbemarkoló, vagy épp groteszk, de mindenképpen ismerős helyzet tükrében. A sok helyütt játszott off-Broadway musical közel 60 szereplőjét 4 színész: Stubendek Katalin, Kusnyér Anna, P. Petőcz András és Götz Attila kelti életre. Az előadás – mely Götz Attila első színházi rendezése – élőzenei kísérettel szólal meg, professzionális hangszeres muzsikusok közreműködésével, Bókai Zoltán zenei vezető irányításával. A Pécsi Balett Harangozó-díjas művésze, Molnár „KECSO” Zsolt koreográfus olyan mozgásvilágot teremtett a szereplők számára, amely a színészi teljesítménnyel egyenrangú alkotóelemévé nő az előadásnak.

Szakonyi Károly egyik legtöbbet játszott komédiája, az ADÁSHIBA mit sem veszített aktualitásából az elmúlt évtizedekben. Tavalyi bemutatónkat az író személyes jelenlétével is megtisztelte, s úgy fogalmazott, hogy előadásunk rendezője, Vincze János „nagyon ízlésesen valósította meg azt a modernizálást, amit korunk életformája diktál, amit a darab elbír, ami a mai nézőnek kell… Nagyon szépen építette föl, a történet érzelmi íve a pianissimóból egészen a crescendóig erősödik. A vége itt is szívbemarkoló, mert addig sokszor, jókat röhögünk, aztán meg kicsordul a könnyünk”. Az előadás Bánky Gábor, Dévényi Ildikó, Kulcsár Viktória, László Csaba, Tamás Éva, Tatai Gergő, Fábián Gábor és Krum Ádám játéka révén emlékezetes színházi estét ígér.

Székely Csaba Bányavidék-trilógiájának nyitó darabja, a BÁNYAVIRÁG immár a 80. előadásához közeledik a Pécsi Harmadik Színházban. A kritikusok egybehangzó véleménye szerint az eddigi színpadi adaptációk közül ez a legszenvedélyesebb. E fekete humorral megírt tragikomédia főszereplőjének, László Csabának országos ismertséget hozott. Székely Csaba műve egyszerre érzékelteti groteszk humorral a helyzetek komikus abszurditását, és mutatja meg az emberi sorsok torokszorító reménytelenségét.

A színház többszörösen díjnyertes produkciója, a PISZKAVAS, amely túl van a 70. előadásán, Bacskó Tünde és Füsti Molnár Éva főszereplésével várja a nézőket. Elfojtott indulatok, megrázó pillanatok, groteszk humor, elvágyódás – a kortárs ír szerző, Martin McDonagh drámája Parti Nagy Lajos magyar szövegével, Vincze János rendezésében elevenedik meg. Olyan mű ez, mely sírva nevettet, hisz tragikum és komikum, könnyed játék és véres valóság mesteri ötvözete.

Az elgondolkodtató, szívbemarkoló előadások között a hazai zenés műfaj két kiválósága, Mahó Andrea és Csengeri Attila népszerű slágerekből, ismert dalokból álló operett-musical összeállítása nyújt önfeledt kikapcsolódást „ZENE NÉLKÜL MIT ÉREK ÉN“ címmel.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS