A Pécsi Mentőkutyás Egyesület és a BAT együttműködése • Hetedhéthatár

Napi aktuál

A Pécsi Mentőkutyás Egyesület és a BAT együttműködése

 

A BAT helyi életmentő szervezetet támogat

 

Évi egymillió forintos támogatásról szóló, 2026-ig tartó megállapodást írt alá a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. és a Pécsi Mentőkutyás Egyesület – jelentették be október 28-án az együttműködés résztvevői. Mindez lehetővé teszi a mentőkutyások számára egy új jármű beszerzését, amellyel biztosítható, hogy a segítség gyorsan megérkezzen a bajbajutottakhoz.

A megállapodásról a baranyai megyeszékhely egyik legnagyobb foglalkoztatójának számító vállalat nikotinpárnát gyártó üzemében számoltak be a felek egy sajtóeseményen. A kimagasló társadalmi hasznosságú egyesület támogatása deklarálja a társaság elkötelezettségét Pécs, illetve a helyi közösségek iránt.

A Pécsi Mentőkutyás Egyesületet 2015-ben alapították olyan elkötelezett önkéntesek, akik természeti katasztrófák esetén vagy más, gyors beavatkozást igénylő helyzetekben, akár szabadidejüket is feláldozva, kutyájukkal embertársaik segítségére sietnek.

„Elismerjük és tiszteljük azoknak az önkénteseknek az elkötelezettségét, akik időt és energiát nem kímélve sietnek bajbajutott embertársaik segítségére. A helyi közösségek érdekében végzett munkájuk értéke felbecsülhetetlen. Közvetve hozzájárulnak mindannyiunk, így a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. dolgozóinak biztonságához is, és megtisztelő, hogy támogathatjuk munkájukat. Bízunk benne, hogy hosszú távú és Pécs számára hasznos együttműködés kezdete a mostani megállapodás.” – mondta Esaú Freire, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. gyártási igazgatója.

A megállapodás aláírását követően a Pécsi Mentőkutyás Egyesület bemutatót tartott.

_______________________________________________________________________ 

 

 

 

 

 

_______________________________________________________________________

 

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS