Az emlékezés formái • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Az emlékezés formái

Az emlékezés formái rendhagyó kiállítás, mely folyamatosan épül és átalakul. 2021. december 9. és február 20. között, két részletben valósul meg az m21 Galériában a Zsolnay Negyedben.

Az itt bemutatott kortárs művészeti projektek az emlékezés formái köré épülnek: az öt érzékünk mindegyike emlékeket idéz fel bennünk: a tapintással érzékelt vagy sötétben kitapogatott tárgy vizuális emlékképeinket hívja elő, a különféle színek élményeket, hangulatokat idéznek, mint ahogy a zene is képes számunkra színélménnyé, láthatóvá válni.

Egy-egy valaha látott forma vagy mozdulat is „déjá vu” élményt kelthet bennünk, nem is beszélve a teába mártott kekszről, amelynek ízélménye az eltűnt idő, az egykori gyerekkor nyomába űzi a regényíró Marcel Proust.

A program 1. részének kiállító művészei: Góg Angéla ételdesigner, Gyenes Zsolt médiaművész, Kozári Hilda képzőművész (F), a Kiégő Izzók fényművészei.

A kiállítás első része 2021. december 9. és január 20. között látogatható, a második rész 2022. január 20. és február 20. között tekinthető meg hétfő kivételével naponta 13.00 – 17.00 óra között.

 

Print Friendly, PDF & Email

HozzászólásokArchívum

Hozzászólások

DISQUS