Két különböző műsor világszámokkal áprilistól szeptemberig a Fővárosi Nagycirkusz műsorán • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Két különböző műsor világszámokkal áprilistól szeptemberig a Fővárosi Nagycirkusz műsorán

A Fővárosi Nagycirkusz nyáron két különböző műsorral várja a közönséget egészen szeptemberig: a hét öt napján matiné időben egy különleges vízi cirkuszi show-val, pénteken és szombaton este pedig egy felnőtteknek szóló, exkluzív műsorral. Május elején pedig egy igazi világszenzációval: a vietnámi A O Show-t május 5-8. között hat alkalommal tekintheti meg a közönség a Fővárosi Nagycirkusz mellett felállított cirkuszsátorban.

RAIN – Esőcirkusz. 2022. április 9. – szeptember 18.

Összezavarodott a világ. Az emberek egyre többet szidták egymást, szaporodtak az ellentétek, a szomszédok egymásnak estek, a barátságokba méreg csorgott, harag és gyűlölet felhői borították be a palaszürke egeket. Háborúk törtek ki, lövések és robbanások kergették el otthonaikból a családokat.

S ekkor lenézett a Földre az Úristen, és elszörnyülködött. Összehívta hát az angyalokat, hogy repüljenek szét a négy égtáj felé és trombitáikkal keltsenek vihart, idézzenek sűrű esőfellegeket és hulljon az eső. Olyan eső, mely kristálycseppjeivel elmossa az ellentéteket, feloldja a keserű könnyeket, begyógyítja a sebeket, kitisztítja az indulatokat az emberek lelkéből, békét hoz újra a teremtett világba.

Az eső a megtisztulás és az újjászületés jelképe – évezredek óta. A termékenység és a gyógyír a szárazságtól sebes földnek és az indulatoktól sebzett léleknek. Az eső elmossa a bánatot és a tragédiákat, s cseppjei új életet hoznak: tisztábbat, szebbet, virágzóbbat.

A Fővárosi Nagycirkusz RAIN – Esőcirkusz című új műsorában ezt az esőt idézik meg: a műsor egy cirkuszi imádság a békéért és a megtisztulásért, a kegyelemért és a megbocsátásért. Ima azért, hogy a világ egy szebb és jobb hely legyen, az emberek szívéből pedig úgy párologjon el a harag és gyűlölködés, ahogy a tavaszi zápor faleveleken megpihenő vízcseppjei az első meleg napsugarak hatására.

A műsor a békéről és a békéért szól – mely az elmúlt évtizedekben nem volt aktuálisabb, mint amennyire ma az. A cirkuszban nem számít a nemi-, faji-, vallási-, nemzeti hovatartozás vagy a politikai ideológiák. A cirkusz teljes világot átfedő ernyője alatt mindenki egyforma. Ezért a műsorban ukrán, orosz, fehérorosz és magyar artistaművészek lépnek porondra.

Egyedülálló szökőkútrendszer a porondon!

A különleges vizes technikának köszönhetően újfent egy káprázatos vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit. Négy kamion szállította a közel 80 tonnányi szerkezetrendszert Magyarországra, hogy a Fővárosi Nagycirkusz porondján felépülhessen a különleges, hozzávetőleg 700 fúvókából álló, süllyesztő- és emelőrendszerrel ellátott szökőkút. Néhány napon belül a manézs egy hatalmas, monumentális méretű medencévé alakult át, amelyet közel 11.000 liter vízzel töltöttek fel egy 300 méter hosszú csőrendszer segítségével.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS