I. Konnektor Fesztivál: kapcsolódjunk össze! • Hetedhéthatár

Színház

I. Konnektor Fesztivál: kapcsolódjunk össze!

Kétnapos összművészeti, családi fesztiválnak ad otthont május végén a Pécsi Harmadik Színház. A teátrum minden zegzugát birtokba veszi 2022. május 28-29-én a Pécsi Konnektor Egyesület, hogy végre bemutatkozhasson a nagyközönségnek. A pandémia idején alakult ugyanis, azzal a céllal, hogy a városban alkotó független előadóművészeket (színészeket, zenészeket, bábosokat, szcenikusokat) maga köré gyűjtse és szakmai támogatást nyújtson nekik, hozzásegítve őket a fellépési lehetőségekhez.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló I. Konnektor Fesztivál lesz az első nagyrendezvényük. Unokától nagyszülőig minden korosztály megtalálja benne a kedvére való, tartalmas időtöltést. Délelőttönként ingyenes gyermekprogramok várják a kicsiket, délutánonként különleges monodrámák a felnőtteket. Az underground zene kedvelőinek igazi különlegességet ígér 28-án este az a dupla koncert, melyen a pécsi kötődésű Új Anya zenekar és az alternatív bandák legendás képviselője, az 1979-ben alakult Balaton együttes várja rajongóit a fesztivál külső helyszínére, a pécsi Szabadkikötőbe. Ugyanitt a koncert előtt a felnőtt olvasók irodalmi esten találkozhatnak Varró Dániellel és Keresztesi Józseffel, vasárnap reggel pedig a Pécsi Harmadik Színházban a gyerekeknek olvasnak fel legnépszerűbb műveikből.

A két nap során a színház közösségi tereiben folyamatosan zajlik a Papír Panír Alkotóközösség játékos versíró programja, a „közösségi versgenerátor”, amelybe szabadon be lehet kapcsolódni, valamint a Drukker Közösségi Nyomdaműhely riso-workshopja, s az itt születő alkotások rögvest kiállítási tárgyakká válhatnak. A fesztivál alatt alkalmi tárlat tekinthető meg a PTE Művészeti Kar tervezőgrafika szakos hallgatóinak plakátterveiből.

A fesztivált megelőző napokban Uránvárosban az egyesület művészei utcai performanszokkal, flashmobokkal hívják fel a figyelmet a közelgő eseményre. Érdemes tehát nyitott szemmel közlekedni! (Persze, ez máskor sem árt!)

 

2022. május 28., szombat

09.00 PIROSKA ÉS A FARKAS –  zenés bábmese gyerekeknek – Keret Alkotó Csoport (kamaraterem)
10.00 MEGNYITÓ (előtér)
10.15 ÁTUTAZÓK – interaktív zenés bohócelőadás (nagyszínpad)
11.15 KISRIGÓK – Keret Alkotó Csoport (kamaraterem)
15.00 AZ IDEGEN – Zakariás Máté előadása (kamaraterem)
17.00 ANYANYELVE MAGYAR – Várnagy Kinga előadása (nagyszínpad)
20.30 Varró Dániel és Keresztesi József IRODALMI ESTJE a Szabadkikötőben
21.15 ÚJ ANYA és BALATON KONCERT a Szabadkikötőben

 

2022. május 29., vasárnap

09.30 – 10.00 Varró Dániel és Keresztesi József FELOLVASÓ PROGRAMJA gyerekeknek (nagyszínpad)
10.15 A LEPRIKÓNOK ÁTKA –Tandem Színház (nagyszínpad)
11.30 MIT ESZIK A MICSODA? – Matta Lóránt előadása (kamaraterem)
15.00 A KÓBOR SZÁLLÓ – Tandem Színház (kamaraterem)
17.00 NOVECENTO – Matta Lóránt előadása (nagyszínpad)
18.30 Zárás – KISGÖMBÖC – Czéh Dániel előadása (kamaraterem)

 

Kísérőprogramok:

A fesztivál ideje alatt KIÁLLÍTÁST nézhetnek meg a vendégek a Művészeti Gimnázium diákjainak plakáttervezős kurzusán készült alkotásokból.

Az érdeklődők mindkét nap szabadon bekapcsolódhatnak a PAPÍR PANÍR ALKOTÓKÖZÖSSÉG programjába, amely a színház közösségi tereiben zajlik, témája pedig a játékos szabad versírás.

A fesztivál ideje alatt a DRUKKER KÖZÖSSÉGI NYOMDAMŰHELY egy riso workshop keretében „felépülő kiállítást” szervez, mely az ott készült munkákból épül folyamatosan a színház közösségi tereiben.

A gyermekprogramok ingyenesek, a felnőtteknek szánt előadásokra jegyek már kaphatók!

Érdeklődni: 30/336-1560

 

Kisrigók

A Kisgömböc


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS