Nagy György: Bízom benne, hogy olimpia kvótát szerzünk a világbajnokságon • Hetedhéthatár

Sport

Nagy György: Bízom benne, hogy olimpia kvótát szerzünk a világbajnokságon

Az október 13-án rajtoló kairói olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon egy-egy érem és párizsi kvóta a cél a magyar csapat számára – mondta a budapesti sajtótájékoztatón 2022 október 7-én a Sir Lancelot Medieval étteremben a Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) elnöke, Nagy György. „Az Európa-bajnokságon szépen szerepelt a csapat, bízom benne, hogy a világbajnokságon is hasonlóan fog és meglesz az első párizsi kvótánk” – mondta Nagy György.

A sajtótájékoztató résztvevői
(Fotó: Róth Tamás)

A kairói célokról Herczegh Szabolcs szövetségi kapitány beszélt, aki úgy véli, reális lehet az egy-egy érem és kvóta a felnőtteknél.

A kapitány felhívta a figyelmet arra, hogy Kairóban az Eb-vel ellentétben nem csupán 25 és 50 méteren rendeznek versenyeket, hanem 10 méteren is, ráadásul minden egyéni ötkarikás számban négy-négy kvótát osztanak, így több lehetőség nyílik a kvalifikációra. Ugyanakkor a mezőny is nagyobb és sűrűbb lesz, hiszen mások mellett a legjobb ázsiai és amerikai lövők is versenyeznek majd.

A világbajnokságon 28 magyar indul, közülük 15-en a felnőtteknél szerepelnek.

„Mivel légfegyveres számokat is rendeznek, Wroclawval ellentétben ezúttal Tátrai Miklós is szerepel, aki a márciusi 10 méteres Eb-n nagyszerű bronzérmet nyert. Reméljük, hogy most is jól fog lőni” – jegyezte meg Herczegh Szabolcs, aki ugyanakkor nem szeretett volna senkit kiemelni a csapatból mint fő érem- és kvótaesélyest. – „Mindenkinek lehet rosszabb napja, másnak pedig jobb, amikor kiemelkedően teljesít.”

A kairói világbajnokság – melyen nyolc számban összesen 32 párizsi hely talál gazdára – október 13-án kezdődik. Két nappal később férfi és női légpuskában osztanak először kvótákat, másnap pedig a férfi és női légpisztolyos egyéni számára kerül sor.

(Forrás: Sportmenü)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS