Nem maradnak kultúra nélkül a pécsiek és az idelátogatók! • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Nem maradnak kultúra nélkül a pécsiek és az idelátogatók!

A pécsi kulturális intézmények túlnyomó többségét működtető Zsolnay Örökségkezelő NKft. novembertől olyan energiatakarékossági koncepció mentén fog működni, amely költséghatékony, ugyanakkor a látogatók továbbra is élvezhetik a kiállításokat és programokat.

  

Zsolnay Kulturális Negyed

A hét négy napján továbbra is szabadon várják a látogatókat a Zsolnay Negyed állandó látnivalói! A kiállítások, a Látogatóközpont, a Labor – Interaktív Varázstér, a VR Univerzum és a Planetárium november 2-től csütörtöktől vasárnapig 10-17 óra között látogatható.[1]* Csoportokat előzetes bejelentkezés alapján a hét többi napján is fogadnak.  A Zsolnay Infopont & Shop változatlanul keddtől vasárnapig 10-17 óra között tart nyitva.

A programok terén nem lesz visszaesés, sőt, igazi sztárparádé várható! Az E78-ban többek között látható lesz az Aranyakkord – Kiss Tibi, Vastag Gábor és Gábor Andor UFO közreműködésével, fellép Kowalsky meg a Vega, Little G Weevil Acoustic Band feat. Mr. Jambalaya, ByeAlex és a Slepp, Krúbi, de lesz Zsolnay Színház Mucsi Zoltánnal, irodalmi est Mácsai Pál, Máté Gábor és Lukács Miklós előadásában, továbbá érkezik Sebestyén Balázs, valamint Bősze Ádám is. A rendezvényeken 20 °C-os hőmérsékletet biztosítanak.

A fűtési költségek mérséklése érdekében azok a kollégák, akik munkájukat otthonról is el tudják látni, hétfőtől szerdáig home office-ban fognak dolgozni. A jelenléti napokon az irodákban a hőmérséklet 20 °C lesz, és ugyanez a hőmérséklet lesz biztosítva a Zsolnay Vendégházban is – amely továbbra is minden nap várja a szállóvendégeket. A kiállításokon nyitvatartási időben 16 °C lesz, kivéve azokon a helyszíneken, ahol a kiállított tárgyak szempontjából eltérő hőmérsékletet szükséges biztosítani. Az esti látványkivilágításokat mellőzni fogják.

A téli szünet idejére újra teljes nyitvatartással várják a látogatókat a világörökségi helyszínen és a Zsolnay Kulturális Negyedben is.

 

Kodály Központ

A Kodály Központ programjaiban az előzőekben kiadottakhoz képest nem lesz változás, a Ház azonban a rendezvénymentes napokon zárva tart majd, amely a tervek szerint havonta néhány napot jelent. A Kodály Központ aulája csökkentett hőmérséklettel működik majd, így javasolt lesz az előadások szünetére melegebb benti öltözékkel készülni.

A jegyárusító és információs pont a 117-es terembe költözik, és napközben a hét négy napján, keddtől péntekig 10 és 18 óra között, illetve az előadások idején várja az érdeklődőket. A szombati, vasárnapi és hétfői napokon a jegypénztár csak az előadások idejére, azok kezdőidőpontja előtt 90 perccel nyit ki, napközben azonban zárva lesz. Arról, hogy változások pontosan mikor lépnek életbe, a Kodály Központ később ad tájékoztatást.

 

Belvárosi helyszínek

  • Az Ókeresztény Mauzóleum november 2. után csütörtöktől-vasárnapig 10-17 óráig látogatható.
  • A Művészetek és Irodalom Háza nyitvatartása nem változik, továbbra is hétfőtől péntekig 9.00-17.00 között várja a látogatókat.
  • A Pécsi Galéria szerdán-csütörtökön 13.00-17.00 között, pénteken-szombaton 11.00-17.00 között tart nyitva. Kivéve a GraphicPécs Fesztivál alatt (november 10-20.), amikor hétfőn és kedden is nyitva tart 13.00 és 17.00 között.
  • A Boldogság Háza ideiglenesen bezár, az esküvői ceremóniákat a Művészetek és Irodalom Háza Eck Imre terembe és a Zsolnay Negyedben található Apostolos terembe költöztetik át.

[1] *: Kivételt képez az m21 Galéria a november 10-én 18 órakor nyíló és november 20-ig tartó GraphicPécs I. Nemzetközi Grafikai Fesztivál alatt, amikor naponta (hétfőn is!) 11.00 és 17.00 között várja a látogatókat az m21 Galéria.

 

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS