A Belmond Orient Express decemberben Európa legvarázslatosabb téli városaiba viszi utasait • Hetedhéthatár

Galéria

A Belmond Orient Express decemberben Európa legvarázslatosabb téli városaiba viszi utasait

Európa legikonikusabb vonata, a Velence-Simplon-Orient-Expressz rendszerint márciustól novemberig közlekedik. A régmúlt korok hangulatára vágyók idén először decemberben is útra kelhetnek a luxusvonattal: a Velencét, Veronát, Firenzét, Bécset és Párizst is érintő utazások résztvevői havas tájakon vonatozhatnak és mesés karácsonyi díszbe öltözött városokat látogathatnak meg.

Mindegyik út egy éjszakai utazást jelent, az 1920-as és az 1930-as évekből származó vasúti kocsikban. A vendégek választásuk szerint 2920 angol fonttól induló személyenkénti áron „Historic”, vagy 7350 fonttól induló összegért „Grand Suite” kupéban utazhatnak. Előbbi esetében az utasok napközben üléseken foglalhatnak helyet, amelyek éjszakára ággyá alakíthatók át. Utóbbi lakosztályok utasainak a pazar kialakításon, márvány fürdőszobán és plüss társalgón kívül rendelkezésre áll a 24 órás inasszolgálat, a korlátlan pezsgőfogyasztás, valamint étkezési lehetőség a kupéban.

A reggelit az utasok kívánságuk szerint általuk választott időpontban az ágyban, vagy a nem kevésbé pazar kialakítású étkezőkocsiban fogyaszthatják el. A reggeli menü füstölt lazac, tojás, szarvasgomba és kaviár. Az ebéd egy háromfogásos étkezés, választható borpárosítással. Ebéd és vacsora között délutáni teát szolgálnak fel a híres 3674-es bárkocsiban péksüteményekkel, kávéval és különféle teákkal, valamint a vacsora előtti aperitifekkel. A vacsora a fő attrakció, amely egy extravagáns menüt tartalmaz, megidézve a vonatutazások aranykorának fenségét. Vacsora után a bárkocsi élettel telik meg, élő jazz-zene szól, a poharak pedig soha nem ürülnek ki. Az éjféli villásreggeli homártekercsekből és szarvasgombás szendvicsekből áll, melyet pezsgő koronáz meg.

 

A decemberi utazások menetrendje:
Velence-Párizs: december 2-án és 12-én
Verona-Párizs: december 2-án és 12-én
Velence-Párizs (utazás Firenzén és Rómán keresztül): december 7-én
Firenze-Párizs: december 7-én
Párizs-Firenze: december 8-án
Párizs-Velence (Rómán és Firenzén keresztül): december 8-án
Párizs-Bécs: december 17-én
Bécs-Párizs: december 18-án
Párizs-Velence: december 20-án
Párizs-Verona: december 20-án

 

 

(Forrás: www.cntraveller.com, facebook.com/venicesimplonorientexpress)

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS