Válassz egy várost, és dőlj hátra: utazz és hallgasd élőben a helyi rádiókat! • Hetedhéthatár

Nagyvilág

Válassz egy várost, és dőlj hátra: utazz és hallgasd élőben a helyi rádiókat!

Erkam Şeker végzős török egyetemista még a világjárvány alatt fejlesztette ki a Drive and Listen oldalt. 4K-s utcakép-videókat egyesít a világ városaiból származó helyi rádióállomások jelen idejű adásaival. Pár kattintással kiválaszthatjuk a böngészőben, hogy Londonban, Moszkvában, Párizsban, Tokióban, vagy éppen Mumbaiban akarunk utazni.

Az alkalmazás képernyőképe – épp New Yorkban autózunk és hallgatjuk az egyik helyi rádiót

A helyszíneket a böngésző jobb felső sarkában lehet kiválasztani, miként az autó sebességéről is itt dönthetünk, hogy lassan, vagy másfélszeres, netán kétszeres sebességgel szelje át a várost. Be- vagy kikapcsolhatjuk a forgalom természetes zajait – és ami talán a legjobb az egészben, felhangosíthatjuk bármelyik helyi rádiócsatornát, hogy az élmény olyan legyen, mintha tényleg a helyszínen vezetnénk.

Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a világ több mint 50 városán keresztül hajtva a valós idejű helyi rádiót és az utcai élet hangjait hallgassuk: olyasmi, mint a Google Street View, de nincs szükség kattintgatásokra az előrehaladáshoz. Néha kerékpárról rögzíthették a felvételt, mert a túrák letérnek a kitaposott ösvényről.

A szolgáltatás teljesen ingyenes: fejlesztője ugyan egy kis ablakban feltűnik pillanatokra, hogy hívjuk meg egy kávéra, de ha nem lennénk adományozó kedvünkben, az ablakot becsukhatjuk. Így télen feldobja a szobabiciklizést is: tekerés közben a képernyőn új tájakat láthatunk.

Az oldal címe: https://driveandlisten.herokuapp.com

(Forrás: FEOL.hu)

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS