A Pécsi Harmadik Színház áprilisi műsora • Hetedhéthatár

Színház

A Pécsi Harmadik Színház áprilisi műsora

A költészet napján, április 11-én a Pécsi Harmadik Színház rendhagyó műsorral várja az irodalomkedvelőket ,,Bársony nesz inog” címmel, a Színházmentő akció keretében. Balogh Robert író-költő meghívására érkeznek pályatársai, kortárs íróink, költőink, hogy újabb vagy régebbi szövegeikből, kedvenc kötetük verseiből, prózáiból olvassanak fel egy-egy részletet. A fiatalok körében rendkívül népszerű modern műfajok egyike, a slam poetry is helyet kap az esten, sőt, zene is lesz, méghozzá Beck Zoli és a Szélkiáltó együttes két muzsikusának jóvoltából. Valamennyi közreműködő lemondott a tiszteletdíjáról a teátrum javára.

Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című előadás egyik jelenete.
Fotó: Menyhárt Luca

Hosszú idő után újra láthatja a közönség Émile Ajar francia regényének színpadi adaptációját, az Előttem az életet, és többszörösen díjnyertes Piszkavas előadást is. A tavaly decemberben nagy sikerrel bemutatott Spiró-dráma, a Csirkefej is látható lesz egy alkalommal.

A Pécsi Harmadik Színház csatlakozott a 2023. esztendő legjelentősebb világszínházi eseménysorozatához, az április elejétől június végéig Magyarországon zajló X. Színházi Olimpiához, melynek keretében két, határon túli magyar nyelvű előadást láthat a nagyérdemű. Áprilisban az Aradi Kamaraszínháznak a Szegedi Pinceszínházzal közösen, Tapasztó Ernő rendezésében létrehozott produkciója, Csokonai: Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című tündérbohózata elevenedik meg a nagyszínpadon, élőszereplős bábjátékként. Az előadás rangos színházi fesztiválokon több jelentős díjat is elnyert  már.

A felhőtlen szórakozásra vágyóknak Moravetz Levente vígjátékai ígérnek kellemes időtöltést: a Közjegyző az emeleten, az Örömlányok végnapjai és az Örök a szerelem – mindegyik a televíziós sorozatok sztárjait tudhatja főszereplői között.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS