Leszállt az első menetrend szerinti járat a Pécs-Pogányi Repülőtéren • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Leszállt az első menetrend szerinti járat a Pécs-Pogányi Repülőtéren

Március 26-án, délelőtt 11 óra körül érkezett meg az első menetrend szerinti gép Máltáról a pogányi repülőtérre. A járatot két vízsugárral köszöntötték, az utasok pedig lelkesen fényképezték és videózták az eseményeket vidám zeneszó mellett.

A repülés szerelmesei február óta számolhattak vissza, hiszen múlt hónap elején jelentették be hivatalosan: csaknem másfél évtized után ismét menetrend szerinti repülőjáratok fognak indulni Pécsről. Egyelőre Münchenbe és Máltára utazhatunk a Universal Air járataival, de nyártól korfui charterjárat is indul. München és Pécs között 1 óra 20 perc, Pécs és Málta között 2 óra 20 perc menetidővel kell számolni.

 

Vízsugárral köszöntötték a Máltáról érkező repülőgépet Pogányban.
(Kép forrása: Pécs-Pogány Repülőtér Facebook oldala)

 

A gép Máltáról érkezett, majd nem sokkal később München felé vette az irányt. A leszálló utasokat Péterffy Attila polgármester és Ruzsa Csaba alpolgármester köszöntötte a reptéren. Simon Cook, a Universal Air vezérigazgatója pedig örömét fejezte ki, hogy elindulhattak Pécsről a rendszeres járatok.

A járatok ezentúl minden kedden és pénteken indulnak Málta és München irányába, hamarosan pedig szerdánként és vasárnaponként is repülhetünk. A fedélzetre 1 darab, maximum 7 kilogrammos kabintáska vihető fel (40x30x22 centiméter). A jegyár tartalmaz egy feladott poggyászt, amelynek súlya maximum 15 kilogramm. Jegyeket telefonon a Universal Air angol nyelvű ügyfélszolgálatán (+356 212 55 212), a légitársaság honlapján, az App Store-ból letölthető mobiltelefonos applikáción keresztül lehet foglalni; az alkalmazás hamarosan elérhető lesz Androidra is.

A reptérre való kijutás sem fog gondot okozni, hiszen a Tüke Busz Zrt. az induló és érkező repülők menetrendjéhez igazodva közlekedtet autóbuszokat a pécsi belvárosból a pogányi légikikötőbe. A buszok ingyenesen vehetők igénybe nemcsak az utazóknak, hanem kísérőiknek is, ráadásul a csomagok szállítása is térítésmentes.

(Forrás: pecsma.hu)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS