Az alvás célkeresztben • Hetedhéthatár

Emberi tényező

Az alvás célkeresztben

A World Sleep Day/Alvás Nemzetközi Világnapja 2024-ben március 15-e, Magyarországon a nemzeti ünnep miatt március 13-án került sor az eseményre, tudományos nemzetközi konferencia keretében, négy és félórás időtartamban a Magyar Tudományos Akadémián.

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az alvás fontosságára, az életminőség szempontjából. Ezekben a napokban mintegy 70 országban, orvosok, kutatók, gyógyítók és civil szervezetek fognak össze, hogy bemutassák: az álmosság és az alvatlanság egyre inkább népbetegség, megelőzésére, kezelésére sokkal több figyelmet kell fordítanunk. Magyarország, a Magyar Alvás Szövetség szervezésében, a World Sleep Society partnerségével, immár 12 alkalommal csatlakozott a nemzetközi eseményhez.

A nemzetközi alvás világszervezet, a World Sleep Society idei jelmondata: SLEEP EQUITY FOR GLOBAL HEALTH! – ALVÁSSAL AZ EGÉSZSÉGES VILÁGÉRT!

A konferencia keretében bemutatták a Magyar Alváskönyv 2. kiadását, és átadták a 2024. évi Sleepfriendly/Alvásbarát minősítő elismeréseket. A Sleepfriendly/Alvásbarát Hotel nemzetközi kitüntetettje a székelyudvarhelyi Hotel Küküllő lett, a hazai elismertek: Matild Palace Budapest és Hotel Vinifera Wine&Spa Balatonfüred. Az idei Sleepfriendly/Alvásbarát Company/Vállalat minősítést az E.ON Hungária Zrt., a Sleepfriendly/Alvásbarát Product/Termék elismerést pedig a JYSK Gold F35 bézs Dreamzone matrac terméke nyerte.

Az eseményt köszöntötte Allan O’Bryan, a World Sleep Society igazgatója és Takács Péter egészségügyi államtitkár.

(Forrás: Benyovszky Orvosi Központ honlapja)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS