Pécsi Műhely dokumentumok: Lépésváltás, Pécsi Műhely film, 1977 • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Pécsi Műhely dokumentumok: Lépésváltás, Pécsi Műhely film, 1977

A Pécsi Műhely tagjai 1977. januárjában kaptak lehetőséget arra, hogy az előző évben átadott MTV Regionális Stúdiójában valósítsanak meg performanszokat és rögzítsék azokat. Így született meg Ficzek Ferenc, Halász Károly, Kismányoky Károly és Pinczehelyi Sándor egy-egy műve, melyek egyenként is őrzik szerzőik korábbi munkáinak lenyomatait.

2022. április 26-án 18.00 órai kezdettel a filmről, az ott látható munkákról és a Pécsi Műhely tevékenységéről tartanak beszélgetést a pécsi Művészetek és Irodalom Házában.

Lépésváltás. Pécsi Műhely film, 1977. 16 mm, ff.
Közreműködtek: Baksa Tamás, Mészáros István, Varga Csaba. Fotó: Csonka Károly, Harmath Mária, Nyárfás Balázs. Közönség: Művészeti Szakközépiskola. Tanár: Bükkösdi László. Ixilon Stúdió, Pécs.

Ficzek Ferenc: Árnyékváltás (6’14)
Halász Károly: Privát adás (9’26)
Kismányoky Károly: Nyomvesztés (7’50)
Pinczehelyi Sándor: Összekötés (3’35)

A „Pécsi Galéria Archívum: A Kismányoky univerzum” című programsorozat célja rávilágítani az alkotó művészeti örökségére, miközben az estek folyamán felidézik és feltárják a pécsi művészettörténet mediális értékei.

Az est házigazdája Doboviczki Attila médiakutató, a PTE Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszékének adjunktusa. Beszélgetőtárs: Pinczehelyi Sándor, képzőművész.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS