Írj levelet, hallgass dalokat és segíts ártatlanokon! • Hetedhéthatár

Emberi tényező

Írj levelet, hallgass dalokat és segíts ártatlanokon!

Az Amnesty International Levélíró Maraton kampányának támogatóit a változtatni akarás vágya köti össze – hogy olyan emberek életébe hozzunk reményt, akiknek sérülnek az emberi jogai. Az elmúlt években Zimbabwétől Guatemaláig számtalan országban eredményesen írták felül az igazságtalanságokat a közösség erejével – és mint minden évben, most is erre vállalkoznak.

Az idei kampányban olyan, a világ különböző tájairól származó emberekkel lehet találkozni, akiknek a jogait a hatalommal bírók – a kormány, a rendőrség, a nagyvállalatok – megsértették. Annak ellenére, hogy az élethelyzetek és a tragédiák eltérnek, egy dolog azért mégis közös ezekben a történetekben: a szolidaritás és a közös kiállás nyomán mi is az érintettekkel együtt írjuk őket.

Aki ellátogat február 9-én, a Nappaliba (Pécs, Király u. 25.), megismerheti az idei eseteket és a korábbi sikersztorikat. A helyszínen mindenki megírhatja szolidaritási üzeneteit, aláírhatja a petíciókat és még ajándékokat is kaphat.

Az este második felében pedig a zenéé a főszerep. Három zenekar is hangszert ragad, hogy így hívják fel a figyelmet a kampányra, az emberi jogokra, a közös kiállás fontosságára. Sőt elsőként lehet hallani egy olyan dalt az este folyamán, amely kifejezetten a Levélíró Maraton kampányhoz íródott. Hogy melyik zenekar tolmácsolásában? Ez maradjon meglepetés!

17:00 LEVÉLÍRÓ MARATON
19.00 EZMÉG NEMAZ
20.30 Bogázs Zenekar
22.00 AZT

Írd felül velünk az igazságtalanságokat!

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kapcsolódó írásunk ide kattintva érhető el.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS