Hetedhéthatár | 2016 szeptember
Archívum

Időszak: 2016. szeptember

Forte vagy piano? Az RMKT 25. vándorgyűlése

A Magyar Közgazdasági Társaság erdélyi testvérszervezete, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság meghirdette legrangosabb éves eseményét, a huszonötödik alkalommal megrendezésre kerülő Közgazdász Vándorgyűlést.

Vers

magasra nyúlt hegyek fölött
idegen fenyők
virágnyi mozdulat a fűben
ébredő erőd
ránk mordul a fény
hó hull szemünkbe

T. Ágoston László: Pacsirta a diófán

A Hungarovox gondozásában megjelent barátunk és szerzőtársunk, T. Ágoston László legújabb kötete. A könyv bemutatója október 4-én, kedden este 6 órakor lesz az ELTE Egyetemi Könyvtárában (V. Ferenciek tere 6.).

Benyovszky Móricra emlékeztek

Gróf Benyovszky Móricnak, a XVIII. század nagy utazójának, földrajzi útleírójának, felfedezőjének munkásságához kapcsolódóan, születésének 275. és halálának 230. évfordulójára emlékeztek szeptember 26-án.

Kis esti abszurd

– Smelka Sándor! / – Itt vagyok! / – Jöjjön be, kérem! / – Itt valami félreértés lesz, nekem négyre van időpontom. / – Négy óra van, ön következik, a doktor úr már várja.

Mondások – 45.,  Lavater – Letterman

Lavater, Johann Kaspar – Minden nap egy tanítómester, aki arra tanít meg, amit soha más napokban meg nem taníthat. / Lawrence, David Herbert – Azért kapjuk az életünket, hogy használjuk, s nem pedig azért, hogy spóroljunk vele.

A GKI nem változtat két százalékos növekedési előrejelzésén

A magyar gazdaság idei növekedése a tavalyihoz és a régió más országaihoz képest lassú, bár az első félévhez képest gyorsulás valószínű. A GKI nem változtat 2%-os növekedési előrejelzésén. A belső és külső egyensúly számszerűen nagyon kedvező, az infláció szinte megszűnt. A második félévben azonban az államháztartási hiány – részben az élénkítéssel összefüggésben – némileg magasabb, a külső aktívum pedig a mérséklődő cserearány-javulás miatt kisebb lehet az első félévinél, miközben lassan megkezdődik az áremelkedés.

Október 7-én Pécsre érkezik a Mozaik Múzeumtúra Roadshow!

Rendhagyó tárlatvezetésekkel, előadásokkal, koncerttel, irodalmi programokkal várja több pécsi múzeum a látogatókat október 7-én, a Mozaik Múzeumtúra Roadshow pécsi állomásán. A roadshow kiemelt célja a Mozaik Múzeumtúra Program, azaz a magyarországi múzeumok, a múzeumlátogatás és a programhoz kapcsolódó matricagyűjtő-játék népszerűsítése.

Országos Könyvtári Napok 2016

A Csorba Győző Könyvtár Baranya megyében 2016. október 3. és 12. között tizenegyedik alkalommal szervezi meg az Országos Könyvtári Napok megyei rendezvényeit. A könyvtári hét során több mint húsz irodalmi, zenei és gyermekeknek szóló programon vehetnek részt a könyvek szerelmesei Pécsett és Baranya számos településén.

Törött fülű bögre

Mikor az ember költözik, kidob sok mindent,
amit addig gondosan őrizgetett: régi pénz-
gyűjteményt befőttes üvegben

Páriák és bennszülöttek

Dubaj a magyar turisták számára is egyre közkedveltebb célpont, főleg mióta a Wizzair elérhető áron közvetlen járatot indított Budapest és az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb városa között.

Meg fogsz gyógyulni! – drMáriás kiállítása

drMáriás ötven. Ennek apropóján a Zsolnay Negyed bemutatja ennek a páratlanul színes, gazdag és szerteágazó alkotói tevékenységnek egy átfogó szeletét. A Meg fogsz gyógyulni! című kiállítás 2016. szeptember 30-án 18.00-kor nyílik a Zsolnay Kulturális Negyed m21 kiállítóterében.

Isten áldja, mérnök úr!

Július, hőség, gyér forgalom egyrészt, városi központi park, fák, virágok, madárcsicsergés másfelől, mint fő helyszíni elemek. Idő: dél. A parkban zöld mellényes alkalmi közmunkások dolgozgattak.

Falkaszellem

Félénk vadlúd-falkaként tallózunk
sajátságos mocsarunkban, örvendve
minden elhullajtott szószedetnek,

Nesztelenül

Nesztelen lépdelnék a szóviharban,
titkokba rejtenék minden mondatot,
meghallgatnám a csendet mind a dalbanArchívum

Hirdetés