április, 2018 | Hetedhéthatár
Archívum

Időszak: 2018. április

Alázatosan jelentem!

Páncélos alegységnél teljesítettem a tényleges katonai szolgálatomat. Ez még akkor volt, amikor a seregben T 34-es harckocsik voltak rendszeresítve, időben 1957-et írtunk. A kiképzés a kiképzési tervnek megfelelően zajlott. A század által végrehajtott lőgyakorlaton vettünk részt Abasáron, mert ott volt egy harckocsik által látogatható lőtér.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 42. rész

Ebben is volt némi ráció, így hát bármennyien is ólálkodtak körülöttünk, senkit sem engedtek még a közelünkbe sem. Egy magas rangú, energikus fellépésű tanácstagot kivéve, aki a városi tanács nevében fel akarta oszlatni a híveket. – Trolle dich![1] – förmedt rá Hitler németül.

Szabadkán tartják Szarvas István új interjúkötetének bemutatóját

2018. május 6-án tartják Szarvas István barátunk és szerzőtársunk Kérdeztem – válaszoltak III. címmel megjelent interjúkötetének bemutatóját. A szerzővel Miklenovics Aranka beszélget az új kötetről. Közreműködik Jónás Gabriella, dr. Bodrogi Ferenc-díjas színművésznő, egyetemi tanár.

HOLD ON

Jó nem sülhet ki a Holdból
Mikor baljós fénye Teli – Másé
A Nappal szemben áll
Ádáz harcot vív agyadban
A Léthalál

Darvak násza

Krú-krú krú-krú, krú-krú!
Itt vagyunk, itt vagyunk!
Szerelmi himnusz szárnyal
a fagyos göröngyök fölött

kisbabás

én szeretek az apukámnál lenni
mert itt már sokat játszik velem
mindent megvesz nekem amikor nála vagyok

19 előadás a VI. Pécsi Családi Színházi Fesztiválon

Tizennégy társulat tizenkilenc előadásával várja a közönséget a hatodik Pécsi Családi Színházi Fesztivál, amelyet május 26. és június 3. között rendeznek a baranyai megyeszékhelyen. Rázga Miklós, a szervező Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) igazgatója az MTI-nek elmondta: a fesztivál immár második alkalommal a teátrum új bemutatójával, Rossini Hamupipőke című vígoperájának előadásával kezdődik.

Bűn és bűnhődés

Van-e jogunk mások élete és sorsa felett ítélkezni? – ezt a kérdést boncolgatja Bűn és bűnhődés című regényében F. M. Dosztojevszkij, az emberi lélek mélységeinek egyik legjobb ismerője, a lélekábrázolás mestere. A világhírű alkotást a veszprémi Pannon Várszínház társulata mutatja be a Pécsi Harmadik Színházban május 2-án és 3-án Vándorfi László rendezésében, Krámer György koreográfiájával.

Röplabda Csetényben

Apám hosszútávfutó volt: fő száma a maratoni futás. Kiegészítő sportja, a labdarúgás révén az országos egyetemi és főiskolai bajnokságot nyert csapat tagja, többek között Baróti Lajossal, a későbbi szövetségi kapitánnyal együtt.

Budapest gyengéd bája

Egy budapesti út mindig kalandos a vidéki számára. Már az elején, a Keleti aluljárónál kezdődik minden. Elég egy kis tétova mozdulat: ahogy lelépek az aluljáró lépcsőjéről, ahogy keresem a jegy-automatát, a gyakorlott szemek máris kiszúrják: na, megjött a vidéki, értsd: a balek.

Tekintetek prédája

Mert azt is tanulni, beletörődni,
elviselni tudni kell, hogy egy
padon, szemközt a tízemeletes
házakkal, melyeknek tükörmása
a hátam mögött helyezkedik el,

A kelengye

Hajnali négy órakor a zenészek kimerülten tették le hangszereiket. Este hattól húzták a talpalávalót a násznépnek, akik bizony nem kímélték őket. Ahogy telt az idő, ahogy fogyott az ital, a jókedv egyre magasabbra szökött.

Betelgeuse

A csillagászok már hosszú ideje remélték, hogy az esemény hamarosan bekövetkezik, mégis váratlanul érte őket, hogy ilyen hamar megtörtént. Mert a „hamarosan” asztrológiai értelemben véve több tízezer évet jelentett.

Jelen

Nem oltalmaz többé
hiába bíztál rá: az Isten

A Pécsi Harmadik Színház májusi műsora

Lassan az évad végére érünk, de májusban még sok nagyszerű előadást kínál kedves közönségének a Pécsi Harmadik Színház. Rendkívül izgalmasnak ígérkezik a veszprémi Pannon Várszínház nagyszabású vállalkozása, Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés című regényének színpadi adaptációja Szelle Dávid és Egyed Brigitta főszereplésével, Krámer György koreográfiájával, Vándorfi László rendezésében.Archívum

Hirdetés