Hetedhéthatár | 2018 június
Archívum

Időszak: 2018. június

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 49. rész

Teltek a napok. Hírünk a felsőbb szervek rosszallása ellenére is bejárta az É-2-t, ezzel párhuzamosan gyarapodott a minket kísérő szimpatizánsok száma is. Hitler ujjongott, elemében érezte magát. – Itt az ideje, hogy kezdjünk valamit a sleppünkkel – lepett meg egy szép napon.

A 18. POSZT díjazottai

Június 16-án este a díjátadó gálával véget ért a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó.

A szakmai zsűri tagjai (Szamosi Zsófia színész, Trokán Péter színész, Falussy Lilla dramaturg, Csanádi Judit tervező, Rockenbauer Zoltán író, Bóta Gábor kritikus, Zsuráfszky Zoltán koreográfus), a színészzsűri tagjai (Felföldi Anikó Jászai Mari-díjas, Molnár Zsuzsa Jászai Mari-díjas, Ungvári István Kisfaludy-díjas), valamint a három fős közönségzsűri a következő díjakat ítélte oda a versenyben résztvevő produkcióknak és alkotóiknak.

Freud vs. Jung: nárcizmus és őrület

Az elmúlt évben az a megtiszteltetés ért, hogy az Új Nemzeti Kiválóság program keretében lehetőségem nyílt az elmúlt közel tíz év kutatási tapasztalatai monográfia formájában összefoglalnom és a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Pszichológia Intézet gondozásában kiadnom magyar- és angol nyelven egyaránt.

(jel)meztelenül

lelkem legmélyére
nem szűrődik be fény
a félhomály
bizarr s talányos

az olvasás születésnapja

amikor julcsi néni elmondta
nagyon csodálkoztunk
hogy az olvasásnak is lehet születésnapja

 Türelem

Végtelen Éned
Milliónyi képmásod
Zubog egy cseppnyi vérben
Csak várd ki a sötétben

Sziszüfosz imája

Add meg nekem a követ,
felviszem a hegyre.
Mindennapi terhemet
hadd tegyem helyére.

Forgács Péter: Gens una sumus*

Nabokov igen korán találkozott a sakkjátékkal. Az apai család címerében két medve látható, amint egy sakktáblát közösen tartanak a mancsukban. A vadászat, a férfias sport után jól fog esni egy kis barátságos szellemi társasjáték a fűtött szobában, mondja ez a címer.

A lüktető ska követei és a horvát hagyományőrző tamburások is Villányba érkeznek

Június 15-én a PASO nagyszínpadi koncertjével folytatódik a „Ha péntek, akkor Villány” programsorozat. A Villányba látogatókat az ingyenes koncertek és családi programok mellett a horvát-magyar gasztro-udvar kóstolóval egybekötött látványkonyhája és a horvát Orahovica település kulturális produkciói is várja ezen a napon.

A nagy feleltetés

Már a folyosón hallani, ahogy csörgeti a kulcscsomóját. Ideges lehet. Nyilvánvaló, az előző osztály felhúzta az agyát. De hát péntek van, május, kint ragyog a nap, ugyan mi a frász lehet az, amin idegeskedni kell egy tanárnak. Még a végén röpdolit írunk.

Akira kalandjai

Max, a kutyánk szereti Akirát,
búcsúzkodtak kint a teraszon.
– Kisgazdám, csak siess haza, kérlek,
hiányozni fogsz nekünk nagyon.

Mióta a nyár

Mióta a nyár simogató szellő és lágy
napsugár helyett perzselő forrósággal
szakad ránk, már április derekán

Molnár Zalán: A tőzsdén egyetlen biztos pont a bizonytalanság

Egyre több jel mutat arra, hogy hamarosan véget ér az elmúlt időszak fellendülése a pénzpiacokon – hangzott el a Napi.hu Top befektetések 2018 elnevezésű konferenciáján Budapesten a Gundel Éteremben, ahol Korányi G. Tamás, a Napi.hu tiszteletbeli főszerkesztője moderált. Szakértők szerint a magyar lakosság pénzügyi gondolkodásában fordulatra lenne szükség.

18. POSZT – Képes krónika

2018. június 7-én megnyílt a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó. Az oldalon a Találkozó eseményein készült képek tekinthetők meg. Érdemes visszanézni az oldalra, hiszen napról napra újabb képekkel bővül a tudósításunk!

Endorfinszonett

Keress magadnak egy kedves indokot,
és szólj a méhnek, hogy a tájat nézze,
ne vágyjon naponta egyre több mézreArchívum

Hirdetés